1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Marthe aan het woord

Afgestudeerde Marthe aan het woord

Oud student Marthe volgde de hbo opleiding Food Technology bij HAS green academy en werkt nu als productontwikkelaar bij Hessing Supervers.

HAS green academy student

Ik heb een dubbele functie: ik ben productontwikkelaar en procesanalist. In die eerste rol werk ik conceptideeën uit tot producten; en dan hoofdzakelijk voor McDonalds, waar wij onder andere de sla, salades en burgercomponenten voor maken. Ik zorg dus dat de producten op grote schaal kunnen worden geproduceerd en dat ze voldoen aan de eisen van veiligheid. Als procesanalist werk ik Hessing-breed. In die rol analyseer ik processen en kijk ik waar we die kunnen optimaliseren en waar we kunnen innoveren.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Het leukste aan mijn baan vind ik de afwisseling en het schakelen met veel verschillende mensen met even zo veel verschillende disciplines. Daarnaast haal ik veel plezier uit het verbeteren van samenwerkingsprocessen. Mijn werkplek verschilt per moment: ik zit veel op kantoor, maar heb ook regelmatig overleg met mensen van de productie, het bedrijfsbureau, de commercie en de kwaliteitsafdelingen. Als er nieuwe producten worden ontwikkeld, ben ik vooral in de fabriek te vinden.

Wat is het belangrijkste dat je op de HAS hebt geleerd als voedingsmiddelentechnoloog?

De belangrijkste eigenschap voor een productontwikkelaar is dat je snel kunt schakelen tussen belangen van de klant/consument enerzijds en de belangen van productie/duurzaamheid anderzijds. Dat is iets wat ik op de HAS prima mee heb gekregen: het bewaken van het overzicht, het analytisch kunnen denken en het vooruit kunnen denken.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Zorg dat je stage gaat lopen bij bedrijven van verschillende grootte. Zo leer je de verschillen kennen – want die zijn er volop, heb ik zelf ervaren – en kom je erachter wat goed bij je past!

Meer weten?