1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Marijke aan het woord

Afgestudeerde Marijke aan het woord

Marije studeerde Toegepaste Biologie aan HAS green academy. Na haar afstuderen vond ze snel een baan.

HAS green academy student

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie?

Allereerst natuurlijk de gezelligheid. De groep was heel hecht. Ook het contact met de docenten heb ik als zeer prettig ervaren.  Verder zijn de onderzoeksprojecten me ook goed bijgebleven. Vooral in het afstudeerjaar werden we heel erg vrijgelaten om onze passie te volgen en ons te specialiseren.

Wat voor werk doe je nu?

Ik ben junior adviseur mestwetgeving bij Bergs Advies. Ik adviseer varkens-, pluimvee- en rundveeklanten in alles wat maar enigszins met mestwetgeving te maken heeft. Daarnaast voer ik ook veel administratieve taken uit, zoals het maken van mestboekhoudingen, het bepalen en doorgeven van mestvoorraden, het administratief afwerken van de mestverwerking, enzovoorts.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik zit eigenlijk de hele dag achter de computer. De werkzaamheden variëren per periode van het jaar. Aan het begin van het jaar ligt de nadruk op mestvoorraden en aan het eind van het jaar op mestverwerking en productierechten.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Solliciteer op tijd, ook al als je nog niet afgestudeerd bent. Zo kan je na je studie direct aan de slag. Voor mij ging dat niet helemaal op, omdat ik in eerste instantie van plan was om door te studeren. Dit liep helaas spaak. Gelukkig ben ik toch nog snel aan een baan gekomen. Nog een andere tip: wees niet bang om een open sollicitatie naar een bedrijf te sturen. Ook binnen Bergs zie ik dat we vaak op zoek zijn naar mensen, ook al staat er geen specifieke vacature online.