1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Joep aan het woord

Afgestudeerde Joep aan het woord

Joep studeerde Toegepaste Biologie aan HAS green academy. Met zijn affiniteit voor technologie zorgt hij voor innovaties in de agro-sector.

HAS green academy student

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie?

De mogelijkheid om zelf invloed te hebben op het onderwerp waar je mee bezig bent en over leert. Daarnaast de toffe sfeer op school.

Wat voor werk doe je nu?

Ik ben Product en Process Specialist bij Holland Innovative. In die baan combineer ik hightech met biologie. De nadruk ligt vooral op Agro. Ik ondersteun bedrijven in de agrarische sector met een systematische aanpak van product- en procesontwikkeling. Ik help ze vooral met het goed begrijpen van variabelen en hoe je deze goed en efficiënt kunt meten en monitoren.

De agro-tak binnen ons bedrijf is nog erg jong. Ik mag daarom ook helpen die business verder te ontwikkelen en zo ons bedrijf bekend te maken in de sector en mooie opdrachten te vinden bij diverse klanten.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Heel divers! Nu eens analyseer ik data en rapporteer ik de resultaten. Dan weer werk ik een projectplan uit om tot een gewenst resultaat te komen. Of ik ben juist in het veld data aan het verzamelen of meetsystemen aan het plaatsen of verbeteren. Of mensen aan het helpen inzicht te krijgen in hun product of proces. Altijd agro-gerelateerd natuurlijk.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Focus je op jouw interesses, maar staar je niet blind. Kijk wat de markt doet en waar je jezelf straks graag ziet werken en bedenk wat je opleiding je kan bieden om met een goede achtergrond af te studeren.