1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Inge

Afgestudeerde Inge over haar studietijd

Inge had de keuze tussen twee hogescholen om de studie Food Technology te kunnen volgen. Uiteindelijk is het de HAS green academy geworden.

‘Deze school gaf me een beter gevoel. Het is een kleine school en daarnaast wordt er veel met het bedrijfsleven samengewerkt.’ Het leukste aan de HAS is dan ook dat iedereen elkaar kent en de docenten ook precies weten wie jij bent, aldus Inge.

Herkansen

Tijdens haar studie heeft Inge veel over het vakgebied geleerd, maar daarnaast ook veel over haarzelf. ‘Er is nooit echt iets mislukt voor mijn gevoel, wel heb ik een aantal toetsen moeten herkansen.’ De toetsen die Inge voor de tweede keer maakte, heeft ze allemaal gehaald. Super knap!

Stage

Inge heeft inmiddels twee stages gelopen. De stage in het tweede jaar was bij Bakkerij Visser op de kwaliteitsafdeling. In het derde jaar werd ze wegwijs gemaakt op de afdeling productontwikkeling bij Royal Steensma. Beide stages waren erg leerzaam, maar wel even wennen omdat je vijf dagen in de week van ’s ochtends vroeg tot aan het avondeten van huis bent. ‘Ik vond het een uitdaging om nog voldoende tijd vrij te maken voor vriendinnen, bijbaan, vriend en mezelf. Achteraf was het wel een hele leuke periode, omdat je de hele dag bezig bent met iets wat je leuk en interessant vind.’

Meer weten?