1. Home
  2. Meer HAS
  3. Nieuws
  4. Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

Aandragen nominaties Frans van Leijden Award 2023

Meld jezelf of een (recent) afgestudeerde HAS student aan om kans te maken op de Frans van Leijden award 2023. Lees snel verder voor alle details over aanmelden nominaties, criteria, prijs en procedure.

Aanmelden is niet meer mogelijk! Op maandag 10 juli maken we de genomineerden bekend.

Publicatiedatum
05-06-2023

Frans van Leijden

Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Om dit voor elkaar te krijgen was het nodig om te pionieren, grenzen te verkennen, out-of-the-box te denken en handelen, soms buiten de lijntjes te kleuren, ondernemerschap te tonen, te volharden en hard te werken om die visie ook te realiseren.

Frans van Leijden Award

Zonder zijn eigenschappen en competenties was de vestiging Venlo er in deze hoedanigheid en vorm nooit geweest. Als eerbetoon aan hem, na zijn overlijden in 2020, hebben we daarom de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Daarmee willen we jaarlijks een student of recent afgestudeerde van HAS green academy, die ook over deze of vergelijkbare eigenschappen beschikt en deze in praktijk brengt een steuntje in de rug geven.

Aandragen nominaties

Ben jij of ken jij een HAS-student of (recent) afgestudeerde HAS’er die in aanmerking komt voor de Frans van Leijden Award en voldoe jij of deze persoon aan één of meerdere van onderstaande criteria? Draag jezelf, of deze persoon dan aan voor een nominatie en vul het aanmeldformulier in!

Criteria

De genomineerde is een student van HAS green academy óf afgestudeerd aan HAS green academy in 2021, 2022 of 2023 en voldoet aan minimaal één van de volgende criteria: 

  • Heeft een visie en is volhardend om die te realiseren
  • Gedraagt zich als een pionier en durft ongebaande paden te begaan
  • Toont ondernemerschap
  • Durft buiten de lijntjes te kleuren en grenzen te verkennen
  • Werkt samen met andere kennisinstellingen, overheid en/of bedrijfsleven

Aanmeldformulier

Via het aanmeldformulier kun je een (recent afgestudeerde) HAS-student aandragen voor de Frans van Leijden Award. Aanmelden kan tot en met vrijdag 23 juni.

Procedure

De jury zal uit alle voorgedragen HAS'ers 3 kandidaten nomineren. Op maandag 10 juli wordt bekendgemaakt welke 3 (afgestudeerde) HAS studenten genomineerd zijn voor de Frans van Leijden Award 2023. De genomineerden ontvangen uiteraard vooraf persoonlijk bericht.

De genomineerden mogen na de zomervakantie een professioneel promotiefilmpje opnemen dat getoond wordt op onze website. Vanaf maandag 2 oktober kun je stemmen op jouw favoriet. Uiteindelijk geeft de jury de doorslag, met haar eigen visie op de criteria én natuurlijk de voorkeur van het publiek hierin meewegend.

Jury

De jury bestaat uit een docent en een student van HAS green academy en de echtgenote van Frans van Leijden.

Prijs en uitreiking

De tweede Frans van Leijden Award wordt door de jury uitgereikt tijdens het 10-jarig bestaan van HAS Venlo op donderdag 2 november 2023. De winnaar ontvangt – naast aandacht en publiciteit – een fysieke award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze cheque kan ingezet worden voor een ontwikkeldoel gelieerd aan het idee, initiatief of onderneming. Dat mag coaching of advies zijn, maar ook de aanschaf van een product, materiaal of middel.