1. Home
  2. Meer HAS
  3. Frans van Leijden Award

Frans van Leijden Award

Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem, na zijn overlijden in 2020, hebben we de Frans van Leijden Award in het leven geroepen.

Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit. Ivar, Duifje en Lennart zijn de genomineerden voor de Frans van Leijden Award 2023!

Frans van Leijden Award

Zonder de eigenschappen en competenties van Frans van Leijden was de vestiging Venlo er in deze hoedanigheid en vorm nooit geweest. Om dit voor elkaar te krijgen was het nodig om te pionieren, grenzen te verkennen, out-of-the-box te denken en handelen, soms buiten de lijntjes te kleuren, ondernemerschap te tonen, te volharden en hard te werken om die visie ook te realiseren.

Met deze award willen we een student of recent afgestudeerde van HAS green academy, die ook over deze of vergelijkbare eigenschappen beschikt en deze in praktijk brengt een steuntje in de rug geven.

De genomineerden

De jury heeft uit 13 inzendingen 3 kandidaten genomineerd:

  • Ivar van Dorst – International Food & Agribusiness, afgestudeerd in 2021
  • Duifje van Dugteren – Food Innovation – afgestudeerd in 2022
  • Lennart Hoops - International Food & Agribusiness, afgestudeerd in 2023

Stemmen

Na de zomervakantie nemen de genomineerden ieder een promotiefilmpje op. Deze staan vanaf 2 oktober 2023 op deze site. Vanaf dan kun je ook stemmen op je favoriet. Uiteindelijk geeft de jury de doorslag, met haar eigen visie op de criteria én natuurlijk de voorkeur van het publiek hierin meewegend.

Prijs en uitreiking

Op donderdag 2 november 2023 wordt de winnaar van de Frans van Leijden Award bekendgemaakt tijdens het 10 jaar HAS Venlo evenement. Naast aandacht en publiciteit ontvangt de winnaar een fysieke award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze cheque kan ingezet worden voor een ontwikkeldoel gelinkt aan het idee, initiatief of onderneming. Dat mag coaching advies zijn, maar ook de aanschaf van een product, materiaal of middel.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Yvonne Kerstens, echtgenote van Frans
  • Theo Clermonts, hogeschooldocent van HAS green academy en vriend van Frans
  • Meike Geraets, student Food Innovation van HAS green academy in Venlo

HAS Venlo 10 jaar

Op 2 november 2023 blikken we terug op 10 jaar HAS green academy Venlo, samen met onze community van studenten, (oud-)medewerkers, alumni en partners. Ook kijken we naar de toekomst op het gebied van food, business, biologie en health. Een programma dóór en vóór de community staat deze middag centraal en wordt ’s avonds afgesloten met een HAStastisch feest! 

Over de Frans van Leijden Award