1. Home
  2. Meer HAS
  3. Frans van Leijden Award

Frans van Leijden Award

Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem, na zijn overlijden in 2020, hebben we de Frans van Leijden Award in het leven geroepen.

Met gepaste trots reikte HAS green academy op 2 november 2023 de tweede Frans van Leijden Award uit aan Ivar van Dorst met zijn onderneming Ekoto. Hier produceert en onderzoekt hij onder andere oerrassen van Nederlandse bonensoorten.

Frans van Leijden Award

Zonder de eigenschappen en competenties van Frans van Leijden was de vestiging Venlo er in deze hoedanigheid en vorm nooit geweest. Om dit voor elkaar te krijgen was het nodig om te pionieren, grenzen te verkennen, out-of-the-box te denken en handelen, soms buiten de lijntjes te kleuren, ondernemerschap te tonen, te volharden en hard te werken om die visie ook te realiseren.

Met deze award willen we een student of recent afgestudeerde van HAS green academy, die ook over deze of vergelijkbare eigenschappen beschikt en deze in praktijk brengt een steuntje in de rug geven.

Genomineerden

Naast Ivar van Dorst waren ook Duifje van Dugteren en Lennart Hoops genomineerd voor de award. Drie studenten, die stuk voor stuk barsten van talent en ondernemerschap en met hun mooie initiatieven alle drie een plek op het podium verdienen. Ivar wist echter de meeste publieksstemmen te bemachtigen en ook de vakjury heeft hij overtuigd van een positie als winnaar van de eerste Frans van Leijden Award.

Bekijk nu de video's van alle genomineerden!

Ivar van Dorst

Duifje van Dugteren

Lennart Hoops

Prijs

Naast aandacht en publiciteit ontving de winnaar een fysieke award en een cheque ter waarde van € 1.000,-. Deze cheque kan ingezet worden voor een ontwikkeldoel gelinkt aan het idee, initiatief of onderneming. Dat mag coaching advies zijn, maar ook de aanschaf van een product, materiaal of middel.

Jury

De jury bestond in 2023 uit:

  • Yvonne Kerstens, echtgenote van Frans
  • Theo Clermonts, hogeschooldocent van HAS green academy en vriend van Frans
  • Meike Geraets, student Food Innovation van HAS green academy in Venlo

Over de Frans van Leijden Award