Nieuws

Wat is nieuw in de wereld van HAS green academy op het gebied van agro, food en leefomgeving?

Expertise
 • Theo en Niels van Heeswijk

  Zoals gezien in de Nieuwe Oogst: 'Leren en ontwikkelen naar natuurinclusief boeren'

  pubDate
  14-11-2023

  Theo van Heeswijk en zoon Niels in Eerde mogen zich sinds kort natuurinclusieve melkveehouders noemen. Vader en zoon gingen bij HAS green academy samen de schoolbanken in om meer te leren over natuurinclusieve bedrijfsvoering. Zoon Niels deed dit naast zijn hbo-opleiding Veehouderij die hij ook bij HAS green academy volgt. In de Nieuwe Oogst verscheen onlangs het verhaal over hun ervaring.

 • Een leven lang ontwikkelen in de voedings-middelenindustrie

  pubDate
  13-11-2023

  De wereld om ons heen verandert snel. Ook het werken in de voedingsmiddelenindustrie verandert, door technologie, dataficering en robotisering. Dit leidt ertoe dat de behoefte aan technische basiskennis in de industrie toeneemt. Niet alleen om een betere gesprekpartner te zijn voor collega’s, klanten of toeleveranciers, maar ook om effectiever en efficiënter doelen te realiseren. Hoe spelen we bij HAS green academy in op deze veranderingen?

 • Samenwerken aan kwaliteit en voedselveiligheid - Mars Wrigley

  pubDate
  13-11-2023

  In het 4e jaar voeren studenten van HAS green academy in het kader van hun afstuderen een project uit in het bedrijfsleven. Dit gebeurt onder professionele begeleiding van HAS green academy. De projectaanpak, doelstellingen en resultaten worden in een contract tussen HAS green academy en de opdrachtgever vastgelegd. Dankzij deze formule profiteert de opdrachtgever van multidisciplinaire deskundigheid, een brede know-how en enthousiaste jonge professionals. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van 2023 was een opdracht vanuit Mars Wringley.

 • foto van ondertekenen

  HAS green academy ondertekent intentieverklaring inclusiever onderwijs VN

  pubDate
  10-11-2023

  Onderwijsinstellingen in Nederland moeten een plek zijn waar elke student op voet van gelijkheid met andere studenten aan het onderwijs deelneemt. Waar elke student ongeacht achtergrond of visie zich welkom en geaccepteerd voelt. Dat is waar HAS green academy zich voor inzet en bevestigd dat vandaag met het ondertekenen van de intentieverklaring van het VN-verdrag.

 • Consumer Behaviour Lab

  HAS green academy en Bamboo Brands lanceren Consumer Behaviour Lab

  pubDate
  07-11-2023

  Bamboo Brands en HAS green academy lanceren het Consumer Behaviour Lab (CBL). Het CBL ontwikkelt betrouwbare voorspellingsmethoden die voedselkeuzegedrag meten in plaats van intenties van consumenten. Het CBL ondersteunt hiermee start-ups en scale-ups in hun innovatieprocessen. Dit vergroot het potentieel marktsucces van foodconcepten en dringt voedselverspilling terug.

 • Ivar met award

  Ivar van Dorst wint de Frans van Leijden Award 2023!

  pubDate
  03-11-2023

  Met gepaste trots reikte HAS green academy gisteren de tweede Frans van Leijden Award uit aan Ivar van Dorst met zijn onderneming Ekoto. Hier produceert en onderzoekt hij onder andere oerrassen van Nederlandse bonensoorten.

 • Werken aan een natuurinclusieve bedrijfsvoering terwijl je netwerkt

  pubDate
  23-10-2023

  In de landbouw zijn er steeds meer ondernemers die hun blik richten op een natuurinclusieve(re) bedrijfsvoering. Janke en Corné zijn twee van zulke ondernemers die deelnamen aan de cursus Natuurinclusieve Bedrijfsvoering aan HAS green academy, geïnitieerd door de Provincie Noord Brabant. Inmiddels plukken ze de vruchten van hun inzet voor een groenere en meer verantwoorde bedrijfsvoering.

 • Frans van Leijden Award: bedankt voor het stemmen!

  pubDate
  16-10-2023

  Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit. 

 • Fruitboulevard Den Bosch

  Nationale Groente-en Fruitdag: studenten stimuleren gezond te snacken

  pubDate
  12-10-2023

  Kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers: 92% van het eten dat studenten aangeboden krijgen op de weg van het station naar de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch zit niet in de schijf van vijf. Dat betekent niet alleen dat je als student moeite moet doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. De ongezonde snack tussendoor wordt de standaard.

 • Samen op weg naar een duurzame toekomst - Frio Food

  pubDate
  11-10-2023

  HAS green academy voedt ontwikkeling en brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken. We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Een goede aansluiting bij het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Samen werken we aan een duurzame toekomst. Vanuit de food- en milieusector verzorgen we meer dan 80 projecten per jaar in de vorm van betaalde (beroeps)opdrachten. Een van deze beroepsopdrachten van dit jaar was een opdracht vanuit Frio Food Inspirators.

 • Man bij bord

  Duurzaamheids-verbeteringen in kaart brengen in cursus LCA

  pubDate
  10-10-2023

  Na de succesvolle minor ‘Duurzaamheid; meten is weten’ vorig studiejaar, gaan vanaf 23 november ook professionals aan de slag met het meten, en daarmee in kaart brengen, van duurzame verbetermogelijkheden binnen de bedrijfsprocessen, via de methode van Life Cycle Analysis (LCA).

 • HAS green academy onderdeel van onderzoek klimaatadaptieve, biodiverse en gezonde steden

  pubDate
  08-10-2023

  Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA heeft groen licht gegeven voor de start van het project Groenblauwe Stad. Samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, Aeres Hogeschool, Hanzehogeschool en Hogeschool Inholland voert HAS green academy het tweejarige onderzoek uit. Hiermee dragen we onder andere bij aan het bevorderen van de biodiversiteit en leefbaarheid, evenals het verbeteren van de gezondheid van de bewoners.

 • Succesvolle samenwerking ATLAS leefomgeving en AGIS-studenten

  pubDate
  08-10-2023

  Atlas Leefomgeving werkt regelmatig samen met HAS Green Academy in Den Bosch, in verschillende (studenten)projecten en workshops rondom geodata of participatie. 1 van die studentenprojecten van afgelopen voorjaar ging over geluidsbeleving.

 • Wie wint de Frans van Leijden award? Stem nu!

  pubDate
  27-09-2023

  Onder de leiding en aansturing van Frans van Leijden is HAS green academy (in zijn tijd HAS hogeschool) in Venlo een bruisende vestiging geworden. Als eerbetoon aan hem hebben we, na zijn overlijden in 2020, de Frans van Leijden Award in het leven geroepen. Dit jaar reiken we voor de 2e keer deze award uit.

 • RedDot-met-logo

  HAS green academy wint internationale designprijs

  pubDate
  26-09-2023

  Hogeschool en kennisinstelling voor agro, food en leefomgeving in Den Bosch en Venlo, HAS green academy, heeft een internationale designprijs gewonnen. De nieuwe huisstijl, gemaakt door de Venlose ontwerpstudio Luidspreker, is bekroond met een Red Dot Design Award: Brands & Communication Design 2023 in de categorie Corporate Design & Identity.

 • Kentucky

  Onderwijsdelegatie naar Kentucky om samenwerking te verkennen

  pubDate
  08-09-2023

  HAS green academy, Hogeschool Inholland en Yuverta reisden recent met behulp van een voucher van het Groenpact Versnellingsprogramma Internationalisering af naar Kentucky. Het doel? Samenwerking zoeken met Amerikaanse universiteiten gericht op het delen van kennis op het gebied van tuinbouwonderwijs. De delegatie werd met open armen ontvangen.

 • groenewereldbol

  Instellingsplan 2024 – 2027 beschikbaar

  pubDate
  06-09-2023

  Onder de noemer ‘Richting 2030’ hebben collega’s, studenten en werkveldrelaties van HAS green academy afgelopen jaar hard gewerkt om de richting van onze kennisinstelling voor komende jaren scherp te krijgen. Verschillende perspectieven zijn verkend én besproken. Met als resultaat een evenwichtig en ambitieus plan waarin we onze missie, visie en ambities tonen.

 • Maar liefst 4 HAS-afstudeer-opdrachten bij Zwanenberg Food Group

  pubDate
  31-08-2023

  Al een paar jaar staat Zwanenberg Food Group op de HAS Bedrijvendag om studenten van de hbo-opleidingen Food Innovation, International Food & Agribusiness, Milieukunde en Food Technology te laten zien welke mogelijkheden Zwanenberg hen kan bieden na hun studie. Sinds kort is de samenwerking tussen HAS green academy en het bedrijf nog intensiever. Maar liefst negen studenten kregen een afstudeeropdracht aangeboden bij Zwanenberg.

 • Scholingsaanbod toekomstbestendige landbouw (SABE-regeling)

  Subsidieregeling open voor deelname cursussen duurzame landbouw

  pubDate
  29-08-2023

  Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 1 september weer een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de subsidieregeling uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB). Bekijk snel het scholingsprogramma en vraag een voucher aan via rvo.nl.

 • Nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food

  pubDate
  29-08-2023

  Eind januari 2024 start de nieuwe cursus Logistiek in Agro & Food: een cursus voor werknemers en managers binnen agri-foodbedrijven die zich met logistiek bezighouden, maar geen logistieke opleiding hebben genoten. Met als bijzonder leerzaam en uniek onderdeel van de cursus: de Fresh Connection game, waarin de cursisten een eigen productiebedrijf besturen.

Filters

Expertise