1. Home
  2. Meer HAS
  3. Expertiseoverzicht

Expertises bij HAS green academy

HAS green academy heeft expertise op het gebied van agro, food en leefomgeving.

Onze expertises hebben we onderverdeeld in 8 categorieën. Selecteer 1 van de categorieën om onze verhalen te lezen over het onderwerp. 

Onze expertises

Expertise
  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Lianne aan het woord

    Lianne studeerde de hbo-opleiding Food Technology en volgt nu een masterstudie in Wageningen. ''Ik leer alles over processen, duurzaamheid en kwaliteit."

  • HAS green academy student

    Stageverhaal Ken

    Ken zit in het derde jaar van de opleiding Food Technology en heeft stagegelopen bij Dommelsch Brouwerij in Dommelen.

  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Mayke aan het woord

    Oud-student Mayke werkt als Sales Manager en Food Innovator bij Ruitenberg BasiQs. Ze volgde de hbo opleiding Food Technology bij HAS green academy.

  • Hippische Monitor

    Hippische Monitor 2022: spreek aan, spreek uit, spreek af

    pubDate
    03-11-2022

    De Hippische Monitor 2022 van HAS green academy is uit. De 11e editie van de Hippische Monitor is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS green academy jaarlijks in samenwerking met het Trendpanel Paard uitvoert en bijeenbrengt. Deze editie focust op de nieuwste inzichten over hoe Nederlanders denken over het houden van en sporten met paarden. Daarnaast laat de Hippische Monitor zien dat het belang van dierwelzijn goed tot de sector is doorgedrongen.

  • Hippische Monitor

    Hippische Monitor

    HAS green academy brengt jaarlijks de Hippische Monitor uit. De Hippische Monitor is samengesteld uit verschillende onderzoeken die HAS green academy in samenwerking met het Trendpanel Paard uitvoert en bijeenbrengt.

  • innovatieprogramma circulaire verpakkingen

    Bruisende ideeën voor innovatie-programma circulaire verpakkingen

    pubDate
    01-11-2022

    Er zijn veel bruisende ideeën en initiatieven in de regio Oss op het gebied van innovatie, new business, circulariteit, verpakkingen en food. Zo werken Osse Bedrijven, gemeente Oss en HAS green academy samen aan nieuwe concrete oplossingen op het gebied van circulaire verpakkingen. Het moet volgens de betrokken bedrijven en partners onder andere slimmer, meer met minder, meer in verbinding met systeemspelers én niet te vergeten moeten we marktkansen blijven verzilveren.

  • insecten

    Safe insects

    Het lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie verzamelt met dit project gegevens over voedselveiligheid om de toepassing van wettelijk verboden organische reststromen als substraat voor insectenkweek mogelijk te maken.

  • NWA-transitie

    Transitie naar een duurzaam voedselsysteem

    Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda werkt een breed consortium aan het 3-jarige programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. HAS green academy is vanuit het lectoraat Future Food Systems penvoerder.

  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Joep aan het woord

    Joep studeerde Toegepaste Biologie aan HAS green academy. Met zijn affiniteit voor technologie zorgt hij voor innovaties in de agro-sector.

  • Afgestudeerde Nigel aan het woord

    Nigel studeerde Management van de Leefomgeving aan HAS green academy en werkt nu als Toezichthouder Bouw en Woningtoezicht bij de gemeente Hilvarenbeek.

  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Mathijs aan het woord

    Mathijs studeerde Applied Geo-Information Science aan HAS green academy en weet alles van GIS. Als specialist doet hij onderzoek naar explosieven, niet alleen in Nederland maar ook over de grens.

  • HAS green academy student

    Afgestudeerde Annika aan het woord

    Annika studeerde Applied Geo-Information Science aan HAS green academy en werkt nu bij AGEL adviseurs waarbij ze zich bezighoudt met geo-ICT vraagstukken.

  • HAS green academy student

    Stageverhaal Giel

    Giel volgt de opleiding Applied Geo-Information Science en vertelt over zijn stage in Portugal.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Leo en Marloes

    Leo de Rouw en Marloes Hölscher, twee vierdejaars studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving vertellen over hun beroepsopdracht voor een basisschool in Baarlo.

  • HAS green academy student

    Stageverhaal Luuk

    Ik ben Luuk en ik woon in het Brabantse plaatsje Someren. Ik ben nu derdejaars student Management van de Leefomgeving bij HAS green academy in Den Bosch. Dit jaar, het derde jaar van mijn opleiding, mocht ik op buitenlandstage.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Kelly

    Er bestaat één museum dat maar liefst 41.543 km2 groot is. Het heet Nederland. “Als je met de trein reist, zie je voortdurend een klein kunstwerk: het landschap achter het glas. Van rivierengebieden, polders en veenlanden tot duinen, bossen en heuvellanden. Het is divers. Dat inspireert me.”

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Mick

    Ik heb al sinds ik 13 jaar ben een bijbaantje bij boomkwekerij Fleuren, daar is de interesse in planten en zaadveredeling begonnen. Mijn vader werkt bij een hovenier, het kiezen voor een groene mbo opleiding was dus een logische stap.

  • Excursie Reindersmeer

    De eerstejaars studenten Toegepaste Biologie Venlo vertrekken met de bus naar natuurgebied Reindersmeer. Eerst vertelt een gids de studenten meer over het natuurgebied, daarna nemen ze monsters voor hun project.

  • HAS green academy student

    Studentverhaal Arjan

    De enorme datura, dat is zijn lievelingsplant. Indianen en sjamanen – magische priesters – gebruiken delen van de zoetgeurende datura om hallucinaties op te wekken. Maar Arjan kan zonder: zijn studie Toegepaste Biologie ís al één vrolijke trip: “Ik leer hier gi-ga-veel.”

  • Sylvie Huybers - RESTRUCTURE

    HAS green academy onderzoekt eetsnelheid en textuur in project RESTRUCTURE

    pubDate
    17-10-2022

    In het TKI-project RESTRUCTURE wordt onder leiding van Wageningen University onderzocht wat de relatie is tussen de textuur van voedsel, de snelheid van eten en hoeveel we daardoor eten. HAS green academy draagt als partner bij met praktijkonderzoek dat zich focust op textuureigenschappen versus eetsnelheid én communicatie gericht op gezond voedselkeuzegedrag.

Filters

Expertise