1. Home
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Plant breeding for non-breeders (EN)

In het kort

Plant breeding for non-breeders biedt een introductie in genetica en (planten)veredeling. Werk jij bij een plantenveredelingsbedrijf, maar heb je weinig of geen kennis van plantenveredeling? Wil je het jargon van de veredelaar begrijpen als je met hem/haar samenwerkt? Dan is deze online cursus geschikt voor jou.
Start
Doorlopend
Duur
3 dagen
Taal
Engels
Locatie
Online
Investering
Kostendetails

Over de cursus

Deze online cursus geeft je inzicht in DNA, genetica, veredelingsdoelen, selectiemethoden en zaadproductie. Je leert de basis van het totale veredelingsprogramma en begrijpt waarom de huidige veredelingsdoelen rassen van de toekomst zijn. Bovendien wordt het jargon uitgelegd en krijg je volledig inzicht in het ontwikkelingsproces van nieuwe rassen (van gen tot euro).

Wat kun je na de cursus?

Na de cursus heb je inzicht in het proces van plantenveredeling. Dit kan je helpen als je net met een baan bij een plantenveredelingsbedrijf bent begonnen, terwijl je een andere achtergrond hebt.

Over de cursus

Inhoud van de cursus

De online cursus Plant breeding for non-breeders bestaat uit 10 modules. Elke module biedt verschillende werkvormen, zoals korte colleges, artikelen en video's met opdrachten en kennistoetsen. De cursusinhoud is voornamelijk gerelateerd aan praktische toepassingen. Complexere theorie wordt alleen toegevoegd wanneer dat absoluut noodzakelijk is.

Module 1: Plantenmorfologie en planten levenscyclus
Module 2: Plantencellen, chromosomen, mitose en meiose
Module 3: Mendeliaanse Genetica
Module 4: Plantenveredeling - de basis
Module 5: Plantenveredeling - het veranderen van één gen
Module 6: Veredeling van klonale gewassen, zelfbestuivers en hybriden
Module 7: Weerstandsveredeling
Module 8: Het gebruik van moleculaire markers in plantenveredeling
Module 9: Toepassingen van biotechnologie in plantenveredeling
Module 10: Toepassingen van plantencelkweek in plantenveredeling

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen die bij een plantenveredelingsbedrijf werken of op het punt staan te gaan werken, maar niet zelf veredelen. Je werkt bijvoorbeeld op de afdeling financiën, verkoop, inkoop, Human Resource Management, ICT, legal of je werkt als directiesecretaresse of beleidsmedewerker.

Begeleiding

Onze e-learning cursussen zijn ontworpen voor zelfgestuurde studie. Dit houdt in dat er geen directe begeleiding aanwezig is. Hierdoor hebben onze deelnemers de flexibiliteit om in hun eigen tempo te leren, op momenten die hen het beste uitkomen, en zelf hun leertraject vorm te geven.

Ik heb nu beter begrip van het veredelen en veel meer inzicht in de nieuwere technieken die bij veredeling worden toegepast.
Laura Smits-Weldon
Technician at BASF

Praktische info

Wat heb je nodig om deze cursus te volgen en wat is nog meer handig om te weten?

Handig om te weten

Start- en cursusdata

De onlinecursus is op ieder moment te volgen.

Wanneer je je aanmeldt voor de cursus, ontvang je een factuur. Na betaling, sturen wij je een gebruikersnaam en wachtwoord.

Afronding van de cursus

Na afronding van de cursus ontvang je een certificaat van HAS green academy en Breedwise. Breedwise is betrokken bij de ontwikkeling van deze cursus.

Toelatingseisen

Voor deze cursus op hbo-niveau heb je tenminste nodig:

  • Een afgeronde mbo-niveau 4 opleiding of vergelijkbaar.
Prijsspecificatie
Aanvangsdatum
Doorlopend beschikbaar
Investering
€ 395,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 395,00
Totaalprijs
€ 395,00
excl. BTW

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Opleidingskosten, inclusief cursusmateriaal, zijn vrijgesteld van BTW. Alle overige kosten zijn belast met 9% BTW.

Eventuele bank/administratiekosten zijn voor eigen rekening.

Vragen? Neem contact met ons op!

Sustainable development goals

  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie