1. Home
  2. STAP-budget

€1.000 subsidie voor een cursus met STAP-budget

Wil jij jezelf verder ontwikkelen op het gebied van scholing? Goed nieuws! Het STAP-budget is een subsidie waarmee je €1.000 kunt ontvangen voor een opleiding of cursus. Een unieke kans. Ben jij tussen de 18 en 67 jaar oud? Dan kan je elk jaar STAP-budget aanvragen. Je kunt dit budget inzetten om €1.000 subsidie te ontvangen, of zelfs geheel kosteloos een cursus of opleiding te volgen bij HAS green academy.

overleg in de hal

In deze video legt het UWV uit wat het STAP-budget inhoudt. Wil je direct inschrijven voor een van onze trainingen met subsidie vanuit de overheid? Klik op de onderstaande knop en bekijk het aanbod.

Schrijf je vervolgens vóór maandag 3 juli in en vraag op maandag 3 juli om 10.00 uur via stapuwv.nl jouw STAP-budget aan.

Voor wie

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen het STAP-budget aanvragen als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud en hebt de AOW-leeftijd nog niet bereikt.
  • Je bent in loondienst of ondernemer óf werkzoekende.
  • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Hoe werkt het aanmelden

Stap 1

Schrijf je in voor een cursus, training of opleiding en vink in het inschrijfformulier aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget.

Stap 2

Je ontvangt van HAS green academy een STAP-aanmeldingsbewijs. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van je aanvraag bij het UWV. We versturen dit per mail dus houd je mailbox (inclusief spam) goed in de gaten.

Stap 3

Jij vraagt het STAP-budget aan via het STAP-portaal van het UWV. Hiervoor log je in met je DigiD. Let op: Het STAP-budget wordt per kalenderjaar maximaal één keer toegekend, ongeacht de investeringsprijs van de cursus. Wij krijgen bericht als het STAP-budget wordt toegekend. Mocht de subsidie niet worden toegekend, en je wilt daarom niet deelnemen aan de cursus dan gelden onze cursus- en annuleringsvoorwaarden.

Stap 4

We nemen contact met je op en informeren je over het starten van de cursus.

Stap 5

Na afronding van de cursus sturen wij een bewijs van deelname aan het UWV. Voorwaarde hiervoor is dat je de cursus met goed gevolg afgerond hebt. Het UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend.

Belangrijk om te weten: Aan het STAP-budget hangt een voortgangseis. Dit betekent dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig moet zijn. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding.

Vragen? Bekijk de FAQ over het STAP-budget

Wees er snel bij

In 2023 is er 170 miljoen euro beschikbaar. Het STAP-budget is verdeeld over verschillende aanvraagtijdvakken. Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst beoordeeld. Daarbij geldt: op = op. Het is dus belangrijk dat je er vroeg bij bent en je aanvraag indient zodra het kan.

Aanvraagtijdvakken

Eerst mogelijke startdatum

Vier weken na aanvang

 

Uiterste startdatum

Drie maanden na afloop aanvraagtijdvak

2 januari t/m 28 februari; tijdvak geannuleerd vanuit overheid

30 januari

31 mei

17 maart t/m 30 april

28 maart

31 juli

1 mei t/m 2 juli

29 mei

30 september

3 juli t/m 3 september

29 juli

30 november

4 september t/m 31 oktober

30 september

31 januari

1 november t/m 31 december

30 november

31 maart