1. Home
  2. STAP-budget

STAP-budget: €1000 subsidie voor een cursus bij HAS green academy

Wil jij jezelf verder ontwikkelen op het gebied van scholing? Goed nieuws! Je kunt €1000 subsidie aanvragen voor het volgen van een cursus, training of opleiding. Het STAP-budget staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Hiermee wil de overheid alle werkenden en werkzoekenden helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Een unieke kans om voordelig een cursus, training of opleiding te volgen.

STAP budget HAS hogeschool

Voor wie

Alle werkenden en werkzoekenden in Nederland kunnen het STAP-budget aanvragen als je voldoet aan deze voorwaarden:

  • Je bent minimaal 18 jaar oud en hebt de AOW-leeftijd nog niet bereikt.
  • Je bent in loondienst of ondernemer óf werkzoekende.
  • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden na de aanvraagtermijn.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Hoe werkt het aanmelden

Stap 1

Schrijf je in voor een cursus, training of opleiding en vink in het inschrijfformulier aan dat je gebruik wil maken van het STAP-budget.

Stap 2

Je ontvangt van HAS green academy een STAP-aanmeldingsbewijs. Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van je aanvraag bij het UWV. We versturen dit per mail dus houd je mailbox (inclusief spam) goed in de gaten.

Stap 3

Jij vraagt het STAP-budget aan via het STAP-portaal van het UWV. Hiervoor log je in met je DigiD. Let op: Het STAP-budget wordt per kalenderjaar maximaal één keer toegekend, ongeacht de investeringsprijs van de cursus. Wij krijgen bericht als het STAP-budget wordt toegekend. Mocht de subsidie niet worden toegekend, en je wilt daarom niet deelnemen aan de cursus dan gelden onze cursus- en annuleringsvoorwaarden.

Stap 4

We nemen contact met je op en informeren je over het starten van de cursus.

Stap 5

Na afronding van de cursus sturen wij een bewijs van deelname aan het UWV. Voorwaarde hiervoor is dat je de cursus met goed gevolg afgerond hebt. Het UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend.

Belangrijk om te weten: Aan het STAP-budget hangt een voortgangseis. Dit betekent dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig moet zijn. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding.

Vragen? Bekijk de FAQ over het STAP-budget

Wees er snel bij

In 2022 kun je in verschillende tijdvakken het STAP-budget aanvragen. Er zijn verdeeld over dit jaar 5 tijdvakken van 2 maanden met een totale beschikbaarheid van €180 miljoen. Dit budget wordt over de 5 tijdvakken verdeeld. Het is belangrijk om er snel bij te zijn want op = op.

Aanvraagtijdvakken

Eerst mogelijke startdatum

Vier weken na aanvang

 

Uiterste startdatum

Drie maanden na afloop aanvraagtijdvak

1 januari t/m 28 februari

29 januari

31 mei

1 maart t/m 30 april

29 maart

31 juli

1 mei t/m 30 juni

29 mei

30 september

1 juli t/m 31 augustus

29 juli

30 november

1 september t/m 31 oktober

29 september

31 januari

1 november t/m 31 december

29 november

31 maart

Bekijk ons STAP aanbod