Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Pers

Pers met microfoon en noteblok

HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool gericht op agro, food en leefomgeving met 2 vestigingen in Den Bosch en Venlo. Er zijn 550 medewerkers werkzaam. Bij HAS Hogeschool studeren ongeveer 3800 voltijdstudenten aan 18 hbo-studies inclusief een speciaal afstudeerprogramma voor ondernemerschap. Daarnaast volgen jaarlijks ruim 500 cursisten bij ons verschillende bedrijfsopleidingen en in-companytrainingen.

Als expertisecentrum richten we ons op onderzoek, advies en productontwikkeling, zowel in Nederland als daarbuiten. Dagelijks werken 13 lectoren en zo’n 50 docent-onderzoekers samen met studenten, docenten en professionals uit het werkveld aan praktijkgerichte onderzoeksprogramma’s. We committeren ons actief aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Actualiteit

Bekijk voor voorbeelden van het praktijkgericht onderzoek van HAS Hogeschool onze pagina met showcases of lees de meest recente nieuwsberichten, interviews en blogs.

Voor persvragen bel: 06-34474204 of mail: nieuws@has.nl

 • HAS Hogeschool participeert in onderzoek welzijn coach- en therapiepaarden

  Bedrijven en brancheorganisaties die paardencoaching of therapeutisch paardrijden aanbieden, vinden het welzijn van hun paarden heel belangrijk en willen weten wat de impact van coaching en therapeutisch rijden op hun paarden is. De komende twee jaar gaan ze dit samen met HAS Hogeschool en Aeres Hogeschool Dronten uitzoeken in het raakMKB-onderzoek ‘Welzijn van coach- en therapiepaarden’.

  Lees meer

 • HAS Hogeschool en praktijkleerbedrijf Hoeve Boveneind verlengen samenwerking

  Melkveehouderij Hoeve Boveneind in Herwijnen blijft ook de komende vijf jaar een belangrijke praktijkfaciliteit voor studenten, docenten en docentonderzoekers van HAS Hogeschool. Op 7 april 2022 tekenden collegevoorzitter Reggy van der Wielen en eigenaar Wilfred de Bruin een nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Hoeve Boveneind is een van de drie praktijkleerbedrijven van HAS Hogeschool.

  Lees meer

 • Gesubsidieerd scholingsaanbod voor agrarische ondernemers en coaches vanaf 4 april

  Agrarische ondernemers en adviseurs kunnen vanaf 4 april een voucher aanvragen voor een tegemoetkoming in de kosten van een daarvoor geselecteerde cursus of opleiding op het gebied van stikstof, natuurinclusieve landbouw of precisielandbouw. Dit kan door een beroep te doen op de Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Het scholingsaanbod wordt aangeboden door de 4 groene hogescholen van Nederland.

  Lees meer

 • HAS-lectoraten dragen bij aan ontwikkeling nieuwe rotatieteelten in de Peel

  Boeren, proeftuinen, onderwijsinstellingen waaronder HAS Hogeschool en de overheid zijn samen gestart met het innovatieve project ‘Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten’. Lectoren Rob Bakker en Judith van de Mortel gaan samen met docentonderzoekers en studenten binnen het project praktijkonderzoek doen naar de verduurzaming van de landbouw.

  Lees meer

Deel deze pagina