Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

What about Soil - ‘Weerbare planten telen is het nieuwe normaal’

Kiemplant in verschillende stadiums
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Agenda
  4. What about Soil - College 16

In de collegereeks ‘What About Soil?’ van HAS Hogeschool delen experts en gebruikers hun kennis en ervaring op het gebied van bodem in de breedste zin van het woord. In het 1e webinar in deze collegereeks van het studiejaar 2020/2021 staat ‘weerbare planten telen is het nieuwe normaal’ centraal.

Gezondheid is een belangrijk goed. Vandaar dat heel veel mensen bezig zijn met gezond eten. De consument wil gezond voedsel dat er fris en fruitig uitziet en vol met vitaminen. De agrarische sector wil zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen gebruiken, een hoge productie en voldoen aan de hoge eisen die de consument stelt. Ook buiten de agrarische sector –bomen, planten, grassen op sportvelden en golfbanen- is het belang van gezond gewas aangetoond. Iedereen heeft dus baat bij een gezond gewas. De vraag is alleen: waar moet je op letten?

In deze ‘What about Soil’ leggen we de focus op de urgentie van een gezonde bodem voor het verkrijgen van een gezond gewas. In een 1 uur durend webinar deelt Pius Floris, directeur/adviseur bij Plant Health Cure (PHC), ruim 35 jaar ervaring met het wereldwijd verbeteren van de bodemkwaliteit. Hij laat zien dat in de ‘gangbare’ manier van bodembewerking nog een wereld te winnen is. 

Programma

19.00 uur                           Pius Floris,
                                         ’bodemchemie en bodembiologie voor een gezonde bodem.”

20.00 uur                            Afsluiting

Details programma
Sprekers

Over Pius Floris

Pius Floris is directeur en adviseur bij Plant Health Cure (PHC). Jaarlijks verzorgt Pius wereldwijd zo’n 80 lezingen en workshops over bodembiologie en bodemchemie. In 2020 zijn dit door COVID-19 geen reizen geweest, maar interactieve webinars. Pius Floris is tevens lid van belangenvereniging Artemis. Vanuit beide functies heeft hij zitting in de Nederlandse EU commissie die nieuwe wetgeving maakt voor biostimulanten, bodemverbeteraars en plantversterkers. Deze wetgeving moet in 2022 effectief worden.
Problemen met plantengroei zijn veelal terug te leiden naar de kwaliteit van de bodem. De bodemkwaliteit wordt bepaald door fysische, biologische en chemische eigenschappen. Met 35 jaar wereldwijde bodemervaring neemt Pius Floris de aanwezigen mee in deze 3 afzonderlijke eigenschappen, ondersteund met foto’s en film. Pius Floris stelt: als het gaat om bodembewerking is er nog een wereld te winnen.

Datum

Donderdag 1 oktober 2020

Tijd

19.00 uur - 20.00 uur

Locatie

Home office; het college is te volgen via MS Teams.

Direct naar college 16!