Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Kick-off bijeenkomst ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’

Kleine bakjes met verschillende soorten etenswaren
  1. HAS Organisatie
  2. Actualiteit
  3. Agenda
  4. Kick-off bijeenkomst ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’

Onder de vlag van de Nationale Wetenschapsagenda start een breed consortium van 30 wetenschappers uit het wo en hbo samen met een groot aantal bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken met het driejarige programma ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’. Op 13 april is de kick-off bijeenkomst van het project.

De kick-off vindt online plaats en duurt van 13.00 tot 14.15 uur. Aanmelden kan via de website van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Programma kick-off

Zowel de demissionaire minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) als van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) geven in een videoboodschap aan wat de rol en toegevoegde waarde is van dit onderzoeksprogramma van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Olivier De Schutter, onder andere co-chair International Panel of Experts on Sustainable Food Systems, zal een keynote houden ‘Towards sustainable food: three conditions for a successful transition’. Daarnaast zal de opzet en aanpak van dit NWA-programma kort worden toegelicht door Anita Hardon, bestuurslid van NWO, en Rob Hamer, voorzitter van de begeleidingscommissie.

Maar de kick-off zal vooral inzicht geven hoe experts uit de wetenschap en praktijk zich de komende drie jaar inzetten voor de transitie naar een duurzaam voedselsysteem. Ruim dertig wetenschappers werken samen met bedrijven, NGO’s en innovatieve netwerken in het projectconsortium. We kijken ernaar uit om u mee te nemen in onze ambities om te komen tot een beter begrip van het Nederlandse voedselsysteem, een nieuw ontwerp voor een duurzaam toekomstig voedselsysteem en sturingsmechanismen om de transitie naar zo’n voedselsysteem te realiseren.

Kick-off ‘Transitie naar een duurzaam voedselsysteem’

Datum

13 april 2021

Tijd

13.00-14.15 uur

Locatie

Online (link volgt na aanmelding)

Lector

Ir. F.M. (Frederike) Praasterink

Lector Future Food Systems en penvoerder NWA coalitie Transitie naar een duurzaam voedselsysteem


E: F.Praasterink@has.nl

T: +3188 890 3839

foto Frederike
  • Sustainable Development Goal 3: Goede gezondheid en welzijn
  • Sustainable Development Goal 4: Kwaliteitsonderwijs
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • Sustainable Development Goal 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken