Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Hbo Voedselverspillings challenge 2021

Dit najaar start de 1e Brabantse Voedselverspillings Challenge! Op 7 september 2021 tijdens de week van de Voedselverspilling trappen we de eerste Brabantse editie af, op de Noordkade in Veghel, en maken we bekend welke bedrijven meedoen met hun bijbehorende challenges. Je kunt je op dat moment nog steeds aanmelden.

Van september tot december organiseert HAS hogeschool openbare masterclasses voor de deelnemende bedrijven en studenten, op een 5-tal dinsdagavonden Deze zijn ook los te bezoeken voor externen. De masterclasses zullen plaatsvinden van 19.00 - 21.30 uur op HAS hogeschool, waarbij er eerste een uur ‘Denk-spiratie’ wordt geboden, en we daarna een uur aan het werk gaan met elkaar ‘Doen-spiratie’.

De eerste avond start dinsdag 14 september september, en inspireert met de meest actuele kennis op het gebied van Voedselverspilling, verzorgd door de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Tevens worden de Challenges toegelicht door deelnemende bedrijven, en gaan we vanuit HAS hogeschool het vervolgtraject uitleggen en de challenges matchen aan deelnemende studenten.

Masterclasses

De daarop volgende masterclasses gaan we 3 verschillende methoden voor ontwerpend onderzoek toelichten:

  • De eerste masterclass (dinsdag 21 september) gaat over analyse en interventies ontwerpen m.b.v. Systems Thinking, toegelicht door lector Future Food Systems , Frederike Praasterink.
  • De tweede masterclass (dinsdag 28 september) gaat over framing van een probleem en creatieve oplossingen bedenken m.b.v. Design Thinking, toegelicht door Lector Design Thinking van Hogeschool van Amsterdam , Guido Stompff en Lector Design Methoden in Food van HAS Hogeschool, Antien Zuidberg
  • De derde masterclass(dinsdag 5 oktober) gaat over de Circulaire Ontwerpstrategieën (spreker nog niet bekend)
  • De vierde en laatste masterclass gaat over Storytelling, en je verhaal overtuigend over de bühne brengen: Een expert op dit gebied zal uitleggen hoe je dat het beste doet, waarna je aan de slag gaat met je pitch. De tweede helft van de avond geef je een Try Out Pitch en krijg je feedforward vanuit HAS hogeschool, Rabobank en de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Op 1 februari pitchen alle deelnemers hun project, tijdens de HAS Food Experience 2022, voor een expert jury om mee te dingen naar de 12.3 award, uitgereikt op 12.3 bij het Circular Food Center aan de Noodkade in Veghel.

Voor wie?

HBO-studenten kunnen meedoen aan de challenge.

Geen student, maar wel interesse in de masterclasses? Geen probleem! De gratis sessies zijn voor iedereen toegankelijk. Aanmelden voor de masterclasses kan vanaf september.

Wil jij het verschil maken met jouw idee? Meld je dan nu aan en doe mee!

Samen tegen voedselverspilling!
  • Sustainable Development Goal 12: Verantwoorde consumptie en productie
Sustainable Development Goals

Aanmelden voor deelname Brabantse HBO Voedselverspillings challenge