Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Q&A Corona virus Cursisten HAS Bedrijfsopleidingen

  1. HAS Hogeschool en Corona
  2. Q&A Cursisten HAS Bedrijfsopleidingen

Laatste update: 15 mei 2020.

Op verzoek van het kabinet zijn de onderwijsactiviteiten van HAS Hogeschool op de locaties in Den Bosch en Venlo sinds vrijdag 13 maart gestaakt. Op 21 april heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen voor het hbo worden verlengd. Dit betekent dat de HAS in ieder geval tot aan de zomervakantie blijft doorgaan met onderwijs en werken op afstand. Er is dus geen fysiek onderwijs mogelijk. Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over een (gedeeltelijke) versoepeling van maatregelen voor het hoger onderwijs en de datum waarop deze versoepelingen in zouden gaan. Dit geldt ook voor onze cursussen.

We hebben daarom besloten om tot de zomervakantie geen activiteiten uit te voeren, met uitzondering van de bestaande online cursussen.

Na de zomer starten we onze activiteiten weer op. We kunnen op dit moment nog niet aangeven in welke vorm dit zal zijn. Het geheel of gedeeltelijk omzetten van een cursus naar een online cursus behoort daarbij tot de mogelijkheden. Per cursus wordt hierover een beslissing genomen en zullen wij de betrokken cursisten hierover zo snel mogelijk informeren.

Bij wijzigingen in de situatie wordt deze Q & A pagina geupdatet.

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over je cursus of training bij HAS Kennistransfer & Bedrijfsopleidingen in relatie tot het corona virus. Wij volgen in alle gevallen de adviezen van het RIVM en GGD. De Q&A worden regelmatig geüpdatet.

Algemene informatie

1. Wat doet HAS Hogeschool  als een student, cursist of medewerker besmet blijkt te zijn?

De zieke student, cursist of medewerker is gediagnostiseerd door de GGD. De GGD start haar protocol en start een contactonderzoek in de omgeving van de student, cursist of medewerker. Wanneer de student, cursist of medewerker in de tijd dat hij of zij besmettelijk was een bezoek aan HAS Hogeschool heeft gebracht voor werk of studie, dan zal de GGD contact met ons opnemen. Daarna volgt dan het protocol van de GGD.

Cursussen en trainingen

2. Gaan de cursussen en trainingen door?

Alle open-inschrijvings-cursussen en trainingen vervallen tot de zomervakantie, indien mogelijk wordt er naar een online-oplossing gekeken. Cursisten die een cursus volgen als onderdeel voor het behalen van een HBO-diploma krijgen in overleg de gelegenheid om op afstand onderwijs te volgen. De betreffende cursisten ontvangen hierover rechtstreeks bericht. Bij een incompany opleiding maken we afspraken over het doorgaan of verplaatsen met de opdrachtgever.

3. Wanneer worden verplaatste cursusdagen ingepland?

Op dit moment is de situatie nog te onzeker om een nieuwe planning op te stellen. Zodra de ontwikkelingen het mogelijk maken, starten we met nieuwe planningen  . Volgens de algemene (cursus)voorwaarden heeft HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen het recht om de data van cursusactiviteiten te wijzigen in uitzonderlijke gevallen.

4. Wat gebeurt er voor mij als ik (een deel van) een cursus of training niet bij kan wonen?

Op dit moment liggen de activiteiten stil. Als straks, na de opstart van de activiteiten alsnog lessen gemist worden, dan maken we in samenspraak met de betreffende cursist(en) afspraken om de gemiste lesstof of activiteit in te halen. De vorm waarin dit gebeurt, is afhankelijk van de situatie.

5. Kan ik of mijn werkgever het cursusgeld (of een deel daarvan) terugkrijgen als ik cursusactiviteiten niet kan bijwonen?

Vooralsnog is restitutie van cursusgeld niet aan de orde. Cursusactiviteiten worden verplaatst of we maken afspraken om gemiste activiteiten in te halen. Bij ernstige ziekte of een persoonlijke calamiteit kan een cursist of zijn werkgever een verzoek indienen om restitutie te krijgen voor het gemiste deel van de cursus of training. Indien een cursus of training verplaatst is en de nieuwe data zijn niet passend, kan een cursist annuleren. Conform de annuleringsvoorwaarden kan de cursist bij een annulering tot vier weken voor de nieuwe aanvangsdatum 90% van het cursusgeld terug krijgen.

6. In welke vorm worden toetsen afgenomen?

Herkansingen en toetsen worden tot aan de zomervakantie online afgenomen. De cursusleider zal de betreffende cursisten hierover informeren.

7. Kan ik contact opnemen met de docent, zodat ik thuis verder kan studeren voor mijn cursus?

Ja, hiervoor kun je via mail of telefonisch met de betreffende projectmanager contact opnemen. Wij informeren je vervolgens op welke wijze je met de docent in contact kunt komen.