Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

HAS Hogeschool en Corona

  1. HAS Hogeschool en Corona

Update 14 mei 2020

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor jou als cursist. Wij volgen in alle gevallen de adviezen van het RIVM, GGD, WHO en het ministerie van Buitenlandse Zaken. We begrijpen dat je vragen hebt naar aanleiding van het coronavirus in combinatie met jouw cursus en/of bedrijfsopleiding.

Je vindt op deze pagina een link naar de HAS Q&A met de meest gestelde vragen en links naar bijvoorbeeld de Q&A’s van het RIVM en de rijksoverheid.

Daarnaast vragen we jullie aandacht voor het volgende:

Op verzoek van het kabinet zijn de onderwijsactiviteiten van HAS Hogeschool op de locaties in Den Bosch en Venlo sinds vrijdag 13 maart gestaakt. Op 21 april heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de huidige coronamaatregelen voor het hbo worden verlengd. Dit betekent dat de HAS in ieder geval tot aan de zomervakantie blijft doorgaan met onderwijs en werken op afstand. Er is dus geen fysiek onderwijs mogelijk. Op dit moment is er nog geen beslissing genomen over een (gedeeltelijke) versoepeling van maatregelen voor het hoger onderwijs en de datum waarop deze versoepelingen in zouden gaan. Dit geldt ook voor onze cursussen.

We hebben daarom besloten om tot de zomervakantie geen activiteiten uit te voeren, met uitzondering van de bestaande online cursussen.

Na de zomer starten we onze activiteiten weer op. We kunnen op dit moment nog niet aangeven in welke vorm dit zal zijn. Het geheel of gedeeltelijk omzetten van een cursus naar een online cursus behoort daarbij tot de mogelijkheden. Per cursus wordt hierover een beslissing genomen en zullen wij de betrokken cursisten hierover zo snel mogelijk informeren.

Vragen

Heb je vragen gerelateerd aan het coronavirus in combinatie met je cursus of afspraak? Vul dan het contactformulier in op.