Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Module Hergebruik verontreinigde grond en bodembescherming

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Module Hergebruik verontreinigde grond en bodembescherming

Een gezonde bodem is belangrijk. Als adviseur of medewerker van een omgevingsdienst, gemeente of waterschap kun je hier een bijdrage aan leveren. Dan is het van belang dat je weet welke mogelijkheden je hebt. Wil je hiermee aan de slag, dan is deze cursus iets voor jou! De module Hergebruik verontreinigende grond en bodembescherming is onderdeel van de basiscursus Bodem, echter deze module is ook los te volgen.

Inhoud

1. Risico’s aanwezigheid en werken in verontreinigde grond of grondwater (Sanscrit, FMEA en CROW)
2. Besluit bodemkwaliteit: de grondketen
3. Besluit mobiel breken
4. Nederlandse richtlijn bodembeschermende voorzieningen: opslag bodembedreigende stoffen

Duur

Deze module bestaat uit twee dagen van 9.00 tot 16.00 uur en aan het eind van de eerste dag krijg je een opdracht ter voorbereiding voor de tweede dag mee en/of werk je aan de zelf meegebrachte casus.

Na afloop

Na afloop van deze module:

  • Ben je op de hoogte van de mogelijke risico’s bij het omgaan en werken in verontreinigde grond, kun je deze risico’s detecteren (o.a. SANSCRIT) en prioriteren (FMEA) en hoe je deze kennis kunt gebruiken bij het beoordelen van een nader bodemonderzoek en saneringsplan inclusief hoofdstuk Veiligheid;
  • Kan je omgaan met het het Besluit bodemkwaliteit
  • Heb je kennis over het Besluit mobiel breken;
  • Kun je de Nederlandse Richtlijn Bodembeschermende voorziening toepassen bij de beoordeling van een vergunningaanvraag opslag bodembedreigende stoffen.

Toelatingseisen

Om succesvol deel te kunnen nemen aan deze cursus verwachten wij MBO-4 leer- en werkniveau. De lesstof is op HBO-niveau. Enige relevante werkervaring of voorkennis is een pré.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
2 dagen
Zet de stap!