Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Co-creatie met stakeholders

Participatie begint al lang niet meer met het zelf onderhouden van het groen. Meedenken en (mee)beslissen is de rol nu van stakeholders. Maar hoe neem je stakeholders mee in het traject en hoe faciliteer je stakeholders zodat de juiste keuzes gemaakt kunnen worden?

Inhoud

De masterclass Co- creatie met stakeholders is onderdeel van de Leerlijn Impact door groen.

Het beheren van de openbare ruimte is al lang niet meer het terrein van alleen de gemeentelijke beheerders. Stakeholders, gebruikers, andere afdelingen, marktpartijen: iedereen wil en gaat zich ermee bemoeien. Van openbare ruimte is het naar leefomgeving gegaan.

De laatste jaren ziet de overheid haar taak in die leefomgeving echter niet alleen louter technisch, maar koppelt maatschappelijke opgaven aan die leefomgeving. Technische afdelingen moeten nu met technische middelen en assets een bijdrage leveren aan maatschappelijke thema’s. Budgetten openbare ruimte dienen dus niet alleen een technisch maar ook een maatschappelijk doel. Aan de verantwoordelijke afdelingen, gemeentelijk, aannemers etc., de uitdaging om maatschappelijke impact te creëren! Daarnaast is het participeren in het groen al lang niet meer ‘mee helpen’ maar meedenken! Wat een hele nieuwe uitdaging vormt: hoe kunnen gebruikers van de leefomgeving meegenomen worden in het proces van keuzesmaken om ook tot uiteindelijk maatschappelijke impact te creëren! Belangrijkste steekwoord is: keuzes maken!

Binnen de Leerlijn Impact door groen bieden wij ook de masterclass Sturen op urgentie in plaats van frequentie aan.

Voor wie

Werk je momenteel aan projecten in de (groene) leefomgeving en merk je dat het complexe werkveld meer van je vraagt? Dan is deze masterclasses bij uitstek geschikt voor jou!

Duur

1 dag

Toelatingseisen

Wij verwachten van jou een afgeronde, relevante opleiding op tenminste mbo niveau 4 en dat je werkzaam bent in het werkveld van beheer leefomgeving.

Certificering

Voor iedere met goed resultaat afgeronde masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
1 dag
Investering
€ 495,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 495,00
Totaalprijs
€ 495,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 103,95
Totaalprijs
€ 598,95
incl. BTW
Zet de stap!