Leergang Quality and
Business Improvement in Food

- …
- HAS Bedrijfsopleidingen
- Opleidingen en cursussen
- Bedrijfsopleidingen
- Leergang Quality and Business Improvement in Food
De kwaliteitsborging van ons voedsel staat onder druk én in de spotlights. Alle reden voor kwaliteitsmanagers – in de breedste zin van het woord – om zich te wapenen. In deze leergang leer je hoe je de kwaliteit van je voedingsmiddelen systematisch kunt bewaken en indien nodig effectief kunt ingrijpen.
Inhoud
De leergang bestaat uit 3 modules (3 x 4 contactdagen); Quality Assurance, Quality Control en Business Improvement. 2 leerlijnen doorlopen deze modules: Een technisch theoretische leerlijn en een leerlijn gericht op persoonlijke vaardigheden. We kiezen hiervoor omdat de kwaliteitsmanager van morgen midden in de organisatie staat en naast kennis ook vaardigheden nodig heeft.
In kleine groepen doe je theoretische kennis op, om die vervolgens praktisch toe te passen. Aan het einde van het traject heb je een verbetertraject succesvol geïmplementeerd in een organisatie.
Technisch inhoudelijke leerlijn:
Tijdens de modules vergroot je de kennis en de praktische slagkracht op de volgende gebieden:
Module Quality Assurance:
- Wetgeving
- (Food) Kwaliteitsmanagementsystemen
- Risicoanalyse; HACCP
- Auditing
- Food Fraud & Food Defense
- Crisis management
Module Quality Control:
- Procesbeheersing versus controles
- Wetgeving
- Specificaties
- (Microbiologische) criteria
- Practicum veilig voedsel
Module Business Improvement:
- Lean en de acht verspillingen
- Verbetermanagement
- TPM
- Quality improvement tools
- Creativiteitstechnieken
- Relatie kwaliteit en MVO in Food
- Workshop Leiderschap
Leerlijn persoonlijke vaardigheden:
Tijdens deze lessen werk je aan je persoonlijke ontwikkeling. Het geeft je als kwaliteitsmanager de tools om midden in de organisatie te staan en je effectiviteit te vergroten. We besteden aandacht aan:
- Reflecteren
- Gesprekstechnieken
- Omgaan met weerstand
- Persoonlijk leiderschap
Voor wie?
Foodprofessionals met 3-5 jaar werkervaring in een foodomgeving en de ambitie om door te groeien tot veelzijdig professional in kwaliteits- en verbeteringsmanagement.
Duur
De leergang heeft een doorlooptijd van 9 maanden. Gedurende deze 9 maanden zijn er 12 contactdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Naast de contactdagen werk je in zelfstudie en in groepsverband aan opdrachten. Ook is er gelegenheid tot vakinhoudelijke begeleiding en coaching buitend de bijeenkomsten door de docenten gedurende 9 maanden (of de periode van het volgen van een 'losse module').
Prijs
Cursusprijs gehele leergang is €4.995,- excl. 21% btw.
Indien u een losse module wilt volgen zijn de kosten per module:
- Cursusprijs module Quality Assurance = €1.995,- excl. 21% btw
- Cursusprijs module Quality Control = €1.995,- excl. 21% btw
- Cursusprijs module Business Improvement = €1.995,- excl. 21% btw
Extra kosten: cateringarrangement van €17,50 per bijeenkomst excl. 9% btw. Cateringarrangement bestaat uit koffie/thee/frisdrank/lunch.
Toelatingseisen
- Aantoonbaar hbo-denk- en -werkniveau
- Basiskennis HACCP
- Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in een foodomgeving
- Een baan in een foodomgeving
- Een intakegesprek en een actueel cv maken deel uit van de instroomprocedure
Certificering
Na het succesvol afronden van alle 3 de modules ontvang je het certificaat ‘Quality and Business Improvement in Food’ van HAS Hogeschool of een bewijs van deelname bij het doorlopen van een 'losse' module.
De leergang Quality and Business Improvement in Food wordt georganiseerd in samenwerking met
Startdatum
Deze cursus start in september 2021. De exacte startdatum zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Gerelateerde opleidingen & cursussen
Zet de stap!
Samenvatting
- Aanvangsdatum
- 01 september 2021
- Duur
- 9 maanden
- Investering
- € 5.205,00
- excl. 21% BTW
Prijsspecificatie
- Cursusprijs
- € 4.995,00
- Cateringarrangement
- € 210,00
- Totaalprijs
- € 5.205,00
- excl. 21% BTW
- BTW-prijs
- € 1.067,85
- Totaalprijs
- € 6.272,85
- incl. BTW