Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Voedsel veilig verpakken

In deze cursus staat het verpakken van voedsel, met de nadruk op aspecten die een rol spelen bij houdbaarheid en voedselveiligheid, centraal.

Inhoud

In deze cursus komen de fysiologische eigenschappen van voedsel, houdbaarheid, conserveringstechnieken, vul- en verpakkingstechnieken en wetgeving aan bod. Kennis van deze eigenschappen is van belang om verpakken van voedsel niet alleen efficiënt en effectief te laten verlopen, maar ook voedselveilig en met aandacht voor de kwaliteit van het voedsel. Daarnaast geeft de cursus ook inzicht in alternatieve methoden voor het verpakken en verduurzamen van voedsel met het doel eigen processen te optimaliseren of nieuwe processen en innovaties te kunnen introduceren.

Deze cursus is alleen op aanvraag mogelijk als Incompany cursus.

Voor wie

Voor iedereen die bezig is of interesse heeft in de techniek van voedselverpakken en de aspecten die van belang zijn om dit voedselveilig te doen en die de mogelijkheden daartoe wil leren kennen én/of daar meer kennis van wil krijgen. Dit kunnen verpakkingstechnologen zijn, maar ook verpakkingsontwerpers of productmanagers die zichzelf of de eigen organisatie willen uitdagen.

Duur

De cursus bestaat uit 6 dagdelen van 16.00 tot 21.00 uur. Daarnaast word er enige zelfstudie gevraagd d.m.v. lesvoorbereiding en cases.

Bijeenkomsten

Thema: houdbaarheid, voedselveiligheid en bederf
Thema: fysiologische eigenschappen
Thema: conserveringstechnieken en actieve verpakkingen
Thema: Vul-verpakkingstechnieken, secundaire verpakking, SRP en RRP
Thema: logistiek, actief en intelligent
Thema: eindtoets en opdracht

Alleen Incompany

Toelatingseisen

Naast enthousiasme, leergierigheid en ambitie, is hbo werk- en denkniveau gewenst (verkregen door scholing of voldoende werkervaring). Enige kennis en ervaring met het verpakken (van voedsel) is noodzakelijk, dit hoeft niet per se op technologisch vlak te zijn. Deze kennis kan ook worden verkregen door voor aanvang van deze cursus de cursus Packaging Projectmanager te volgen.

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 juni 2021
Duur
6 dagen
Zet de stap!