Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Unit operations

Unit operations: productieprocessen in de voedingsmiddelenindustrie. De activiteiten bij een voedingsmiddelenbedrijf zijn onder te verdelen in deelprocessen, ofwel unit operations. Denk bijvoorbeeld aan mengen, kneden, roeren, indampen, luchtbehandeling en warmtetransport. Uiteenlopende processen die met elkaar in verhouding staan. Hoe kun je dat complexe geheel overzien en aansturen?

Inhoud

Een productiebedrijf kan proceskundig worden opgedeeld in deelprocessen, ofwel unit operations. In deze cursus komt een aantal van deze unit operations aan bod. Zo leer je bijvoorbeeld de basisberekeningen van luchtbehandeling en koelen uit te voeren om de processen te sturen en procesbeheersingsindicatoren te benoemen. Na afloop beschik je over basiskennis van unit operations als luchtbehandeling, koelen, mengen, membraanprocessen en centrifugeren. Een practicum luchtbehandeling en sterilisatie vormt een onderdeel van deze cursus.

Voor wie

Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil begrijpen hoe voedselbereiding op procesniveau plaatsvindt. Na afloop kun je deze processen begrijpen en beheersen.

Projectmanager

A.L.M. (Anneloes) Keijsper

Projectmanager


E: A.Keijsper@has.nl

T: +31 (0) 88 89 03 646

foto Anneloes Keijsper

Op de hoogte blijven van de cursus Unit Operations

Vul hier je gegevens in om op de hoogte te blijven van de Unit Operations