Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Strategisch beheer openbare ruimte

De openbare ruimte wordt steeds belangrijker denk aan gezondheid, recreatie en andere maatschappelijke doelstellingen. De politiek stimuleert participatie en social return is vast onderdeel van elk project. Desondanks wordt er vaak bezuinigd op de beheerbudgetten en moeten investeringen verantwoord worden. En treedt er een verschuiving op van verantwoordelijkheden van de opdrachtgever naar de opdrachtnemer. Kortom, volop ontwikkelingen! Dit vraagt om een andere benadering van het beheer van de openbare ruimte. Hoe ga jij invulling geven aan deze uitdaging?

Inhoud

Het programma van de cursus 'strategisch beheer van de openbare ruimte' bestaat uit vijf cursusdagen met ieder een eigen hoofdthema. Parallel aan deze thema's werk je aan jouw eigen vraagstuk.

  • Cursusdag 1: Huidige staat van de openbare ruimte
  • Cursusdag 2: Visievorming en strategie
  • Cursusdag 3: Organisatie van beheer
  • Cursusdag 4: Monitoring en nieuwe technologieën: Smart City
  • Cursusdag 5: Presentatie, reflectie en feedback

Voor wie?

Werk je momenteel aan projecten in de openbare ruimte en merk je dat het complexe werkveld meer van jou vraagt?

En ben je momenteel werkzaam op HBO niveau?

Dan is deze cursus bij uitstek geschikt voor jou!

De cursus is bedoeld voor beleidsmakers, projectleiders, adviseurs en bedrijven die professioneel bezig zijn met de planning, ontwikkeling en beheer van de groene leefomgeving.

Duur

De cursus Strategisch Beheer Openbare Ruimte bestaat uit 5 bijeenkomsten (10 dagdelen) en vindt plaats op donderdagen van 09.00 tot 16.00 uur.

Certificering

Wanneer je de cursus met goed gevolg hebt doorlopen, dan ontvang je een bewijs van deelname van HAS Hogeschool voor professionals.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
5 dagen
Investering
€ 2.082,50
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.995,00
Cateringarrangement
€ 87,50
Totaalprijs
€ 2.082,50
excl. 21% BTW
btw-prijs
€ 426,83
Totaalprijs
€ 2.509,33
incl. BTW

In de cursus Cursus Strategisch Beheer Openbare Ruimte heb je de tijd om stil te staan bij de ontwikkelingen in de leefomgeving en hoe je daarop in kan spelen. De discussie met de medecursisten hielp om daarbij inspiratie op te doen."

Sierk Visser

Beheerder Stedelijk Groen, Gemeente Eindhoven

Zet de stap!

Leerzame en constructieve cursus voor visievorming groenbeheer. Geeft stof tot nadenken en inspireert je om strategische keuzes te maken gericht op duurzaamheid en je rol hierin.

Logo Rijksvastgoedbedrijf
Richard Ceelen

sr. medewerker vastgoed & infra bij Rijksvastgoedbedrijf Tilburg