Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Levensmiddelenmicrobiologie

Micro-organismen: weldoeners en tegelijkertijd boosdoeners. Micro-organismen zijn nuttig bij de productie en houdbaarheid van voedsel, maar zorgen ook voor bederf. Kennis over micro-organismen is een waardevol hulpmiddel bij het verantwoord omgaan met voedingsmiddelen.

Inhoud

In de cursus Levensmiddelenmicrobiologie leer je hoe producten kwetsbaar zijn voor bepaalde micro-organismen, hoe je microbiologische kwaliteitscontroles uitvoert en hoe je het kiemgetal kunt vaststellen. Na afronding van deze basiscursus ben je klaar voor de cursus Voedselveiligheid & Houdbaarheid.

Voor wie?

Iedereen die wil begrijpen hoe processen van bederf ontstaan. Je leert wat de rol is van micro-organismen en hoe je daarmee om moet gaan. Waardevol voor iedereen die dagelijks met voedsel(bereiding) te maken heeft.

Duur

8 lesavonden (dinsdags van 17.30 - 20.45 uur) bestaande uit een combinatie van theorie en praktijk en 1 toetsavond in een periode van 3 maanden.

Toelatingseisen

Een afgeronde, relevante opleiding op tenminste havo 5 of mbo niveau 4 (denk aan MAS, MLO).

Certificering

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en het bijwonen van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat.

Prijs

Extra kosten:
- Studieboek à € 104,95 exclusief btw

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 september 2020
Duur
3 maanden
Investering
€ 1.314,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.295,00
Cateringarrangement
€ 19,00
Totaalprijs
€ 1.314,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 273,66
Totaalprijs
€ 1.587,66
incl. BTW
Cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en exclusief eventuele boeken. Deze worden indien van toepassing los gefactureerd.
Zet de stap!