Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Kennismaken met voedingsmiddelen productieprocessen

  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Opleidingen en cursussen
  3. Bedrijfsopleidingen
  4. Cursus Kennismaken met voedingsmiddelen productieprocessen

Hoe worden voedingsmiddelen efficiënt geproduceerd met maximale aandacht voor voedselveiligheid en productkwaliteit?

Inhoud

Bij de industriële productie van voedingsmiddelen staan voedselveiligheid en productkwaliteit voorop. Snijden, mengen, verhitten, roeren, scheiden, drogen, indampen, conserveren en koelen zijn bewerkingstappen en die gebruikt worden bij de productie van voedingsmiddelen. Voor ieder product wordt een nauwgezet proces uitgevoerd zodat de product kwaliteit maximaal is. Om deze processen te begrijpen:

  • maak je kennis met de belangrijkste begrippen op het gebied van warmteleer, pasteuriseren en steriliseren;
  • leer je processen te door zien aan de hand van processchema’s en massabalansen;
  • ontwikkel je inzicht in de rol en procesvoering van veelgebruikte bewerkingstappen;
  • leer je om productie processen te ontrafelen en te beoordelen op effectiviteit.

Voor wie

Voor professionals die werkzaam zijn in de voedingsmiddelenindustrie of toeleverende industrie die meer willen weten van productieprocessen in de voedingsmiddelen industrie.

Duur

De cursus duurt 5 dagdelen plus een optionele toets.

De cursus betaat uit 4 lesavonden, een practicum overdag en een optionele toets. De lesavonden zijn op dinsdag van 17.30 - 20.45 uur.

De lesavonden zijn op 23 februari, 2, 9 en 16 maart 2021. Het practicum is overdag op 2 april 2021.

Toelatingseisen

We verwachten een mbo niveau 4 werk- en denkniveau.

Certificering

Bij een aanwezigheid van minimaal 80% van de lessen ontvang je na de laatste bijeenkomst een bewijs van deelname.

Ook bieden we de optie om de cursus af te sluiten met een toets. Bij het behalen van voldoende resultaat en een aanwezigheid van minimaal 80% van de lessen ontvang je een certificaat. De kosten die verbonden zijn aan de toets bedragen €90,- exclusief btw.

Samenvatting

Aanvangsdatum
23 februari 2021
Duur
5 dagen
Investering
€ 1.014,00
excl. 21% BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 995,00
Cateringarrangement
€ 19,00
Totaalprijs
€ 1.014,00
excl. 21% BTW
BTW-prijs
€ 210,66
Totaalprijs
€ 1.224,66
incl. BTW
Optionele toets €90,-
Zet de stap!