Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

All about milk: cursus Basis Zuiveltechnologie

Behoefte aan (meer) kennis over zuivel en zuivelingrediënten? Laat je dan meevoeren in de wondere wereld van melk. De cursus All about Milk – Basis Zuiveltechnologie biedt handvatten voor een beter begrip van processen en grondstoffen. De zuivelindustrie in een notendop. Deze cursus wordt InCompany en op maat aangeboden. Duur, data, groepsgrootte en investering worden in overleg afgestemd.

Inhoud

Tijdens de cursus Basis Zuiveltechnologie word je twee keer twee dagen ondergedompeld in melk. Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

In het eerste blok komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Samenstelling en eigenschappen van melk;
  • Veelvoorkomende processtappen bij de bereiding van zuivelproducten;
  • Invloed van diverse processtappen op de kwaliteit van melk;
  • Practicum melk proeven, smaakafwijkingen detecteren en yoghurt en kaas maken.

In het tweede blok staat melk als ingrediënt centraal. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Bereiding van melkpoeders;
  • Functionele eigenschappen en toepassingen van zuivelingrediënten (denk aan melkpoeders, weipoeders, caseinaat, lactose);
  • Practicum zuivelingrediënten in voedingsmiddelen.

Voor wie?

Werkzaam in de zuivel en bruisend van ambitie? Deze cursus is geschikt voor iedereen werkzaam in de zuivelsector - of verwante bedrijfstakken- die op zoek is naar technologische achtergronden.

Ben je op zoek naar een verdere verdieping van je vakkennis? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Zuiveltechnologie.

Duur

Deze cursus wordt InCompany en op maat aangeboden. Duur, data, groepsgrootte en investering worden in overleg afgestemd.

Toelatingseisen

Naast enthousiasme en ambitie is enige voorkennis op het gebied van voedingsmiddelen gewenst.

Certificering

Bij een 100% aanwezigheid ontvang je een certificaat 'All about milk - Basis Zuiveltechnologie'.

Samenvatting

Aanvangsdatum
01 januari 2021
Duur
1 dag
Zet de stap!