Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Online cursus Mens-dier interactie

Varkens in stro - Online cursus Mens-dier interactie
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Online cursus Mens-dier interactie

De vleesbranche is voortdurend in beweging. Onder meer ingegeven door maatschappelijke organisaties passen consumenten hun voedingsgedrag aan. Duurzaam en diervriendelijk zijn in grote mate bepalend voor de keuzes van vandaag. Met het Beter Leven keurmerk zet de dierenbescherming zich in voor meer welzijn voor de 'consumptiedieren'. Door afspraken te maken met bedrijven over meer leefruimte, meer of geen ingrepen die het welzijn van de dieren aantasten en of andere verbeteringen, lukt het om diervriendelijker geproduceerd vlees in de schappen te krijgen. Het keurmerk helpt tevens de consumenten bij hun keuze: meer duurzaamheid en diervriendelijk vlees. Om het keurmerk te mogen voeren op verpakkingen moeten de boeren die het vlees leveren aan diverse eisen voldoen. Een van de criteria is dat boeren een online cursus mens-dier interactie moeten volgen die voldoet aan een aantal gestelde randvoorwaarden. Voor het verkrijgen van het keurmerk moet men onder andere een certificaat van deelname van de online cursus mens-dier interactie overleggen. Deze cursus voldoet hier aan.

Inhoud

Na het volgen van de cursus ben je:

  • bewust van ingeslepen gewoontes die het dierwelzijn van de varkens beïnvloeden;
  • in staat om signalen in het diergedrag of uiterlijke kenmerken te vertalen naar concrete positieve of negatieve oorzaken van dit gedrag of uiterlijk;
  • in staat om het effect te benoemen van het gedrag van de varkenshouder op de te verzorgen dieren;
  • heb je inzicht in de positieve financiële consequenties en productieresultaten van een positieve mens-dier relatie.

Voor wie?

Deze training is voor veehouders die het Beter Leven keurmerk willen behalen.

Duur

3 studie-uren, zelf in te vullen.

Je hebt 4 weken de tijd om deze cursus te voltooien na eerste inlog.

Prijs

Deze cursus is ook mogelijk als Incompanycursus. Voor groepen tot en met 40 deelnemers vragen wij een investering van € 1.750,- (excl. btw, reistijd en de kosten op locatie).

Certificering

Na afloop ontvang je als deelnemer een Bewijs van deelname van deze cursus. HAS Hogeschool is door de Dierenbescherming aangewezen als een partij die de cursus mens-dier interactie mag verzorgen. Met het bewijs van deelname van deze gevolgde cursus hebben veehouders voldaan aan de randvoorwaarde 'cursus mens-dier interactie'.

Startdatum

Het betreft hier een online cursus. Deze cursus wordt doorlopend aangeboden. Selecteer de maand wanneer je deze cursus wilt volgen bij het inschrijfformulier.


Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met

  • Logo Vion
  • Logo Beter Leven keurmerk

Samenvatting

Aanvangsdatum
Doorlopend beschikbaar
Duur
1 dag
Investering
€ 90,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 90,00
excl. 21% BTW
Totaalprijs
€ 90,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 18,90
Totaalprijs
€ 108,90
incl. BTW
Zet de stap!

Deel deze pagina