Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Masterclass Big Data Expeditie

Sensor in hand bij planten - Masterclass Data Science in Agrifood
 1. HAS Bedrijfsopleidingen
 2. Bedrijfsopleidingen
 3. Masterclass Big Data Expeditie

Er wordt steeds meer data verzameld in de agrifoodketen. Data om de teelt te optimaliseren met zo min mogelijk gebruik van resources. Data om de juiste producten op het juiste moment én in de juiste hoeveelheden in de markt te zetten. En data over de herkomst, duurzaamheid en gezondheid. Wat wordt jouw positie in die gedataficeerde keten?

Wil je meer weten over de ontwikkelingen rondom data in de agrifoodketen en ben je benieuwd naar jouw eigen kansen? Neem dan deel aan de Big Data Expeditie. De expeditie bestaat uit 4 masterclasses en een expeditie, een (optioneel) vervolgtraject waarin een afstudeertraject je verder helpt  met de ontwikkeling en realisatie van jouw eigen data-initiatief.

Masterclasses

In 4 masterclasses voorzien we je van de laatste ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van data in de keten. Je brengt hierbij je eigen casus in. Jouw persoonlijke uitdagingen worden samen met die van je medecursisten geanalyseerd en besproken in elke sessie.

Onderwerpen die in de masterclasses aan bod komen zijn o.a.:

 • Inzicht in de groeiende rol van data in de agrifoodketen, de kansen en bedreigingen.
 • Wat verstaan we onder (big) data en data science?
 • Inzicht in mogelijkheden van data science. Wat kun je ermee? Wat zou het voor jouw bedrijf kunnen betekenen op bedrijfs- en ketenniveau.
 • Hoe word je datawise en kun je inspelen op deze ontwikkelingen?
 • Governance: wat mag en kan er met de data?
 • Ken je interne en externe data: Vanuit je behoefte/vraag wordt gewerkt aan beschikbare data en analyse mogelijkheden.

Expeditie: jouw initiatief uitgewerkt door studenten en experts (optioneel)

Wil je naast het volgen van de masterclass ook echt aan de slag met jouw eigen data-initiatief? Dat kan in de expeditie. Op basis van jouw ingebrachte casus en doelen, gaan laatstejaars HAS Hogeschool studenten onder begeleiding en met inzet van experts gedurende 20 weken met jouw initiatief aan de slag. Ze werken de casus verder uit en maken een start met de implementatie. Voor ondernemers uit de Provincie Limburg stelt het LIOF mogelijk subsidie beschikbaar vanuit het programma: LimburgToekomstBestendig. In dit programma is plaats voor 6 tot 8 ondernemingen, het LIOF beoordeelt de aanvragen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?  Neem dan contact op met Giel Krutzer.

Voor wie?

Deze expeditie is bedoeld voor alle MKB-spelers in de agrifoodketen: van primaire bedrijven, tot logistiek, tot handelsbedrijven en retail. Je hebt een idee of initiatief op het gebied van (big) data en wilt dit succesvol verder brengen.

Duur

De Masterclasses Big Data worden gegeven op:

 • 12 oktober 2021
 • 2 november 2021
 • 16 november 2021
 • 30 november 2021

Elke Masterclass duurt van 16.00 tot 20.00 uur.

Locatie

Masterclasses: HAS Hogeschool, locatie Venlo
Expeditie: HAS Hogeschool, locatie Venlo en jouw eigen bedrijf

Tijdsinvestering

Deelname aan de masterclasses is noodzakelijk als je ook de expeditie volgt. Houd ook rekening met voorbereidingstijd. Deelname aan de expeditie vraagt een tijdsinvestering van ongeveer 80 uur (zeer afhankelijk van de aard van het project).

LIOF Regeling LimburgToekomstBestendig

De expeditie kan deels worden gesubsidieerd vanuit het LIOF programma LimburgToekomstBestendig. Wil je aanspraak maken op deze regeling (en de subsidie van € 7.500,- op de totale kosten), dien dan zo snel mogelijk je aanvraag in via www.liof.nl/limburgtoekomstbestendig. Er is plek voor 6 tot 8 ondernemingen, het LIOF beoordeelt welke ondernemers hieraan mogen deelnemen op basis van je idee of data initiatief.


Samenvatting

Aanvangsdatum
12 oktober 2021
Duur
2 maanden
Investering
€ 960,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 960,00
excl. 21% BTW
Totaalprijs
€ 960,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 201,60
Totaalprijs
€ 1.161,60
incl. BTW
Zet de stap!