Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Deficiëntiecursus Wiskunde

Schoolbord vol met wiskundige formules - Deficiëntiecursus Wiskunde

Verschillende opleidingen van HAS Hogeschool gaan uit van voldoende voorkennis van wiskunde. Dat geldt tevens voor sommige cursussen van HAS Hogeschool voor Professionals, o.a. de Bedrijfsopleiding Voedingsmiddelentechnologie. Als je deze voorkennis niet hebt, dan is de deficiëntiecursus Wiskunde een slimme keus. In korte tijd maak je een inhaalslag zodat je het studiejaar met een schone lei kunt beginnen.

Inhoud

Alle facetten van wiskunde worden besproken. Tussen de lessen door maak je huiswerkopdrachten. Het opstellen van functievoorschriften is een centraal thema, met daarin drie onderdelen:

  • Lineaire functies.
  • Rekenen met machten en logaritmen.
  • Rekenen met breuken, vergelijkingen oplossen met breuken, werken met functievoorschriften.

Voor wie?

Je wilt graag een opleiding volgen met als toelatingseis wiskunde op havo-niveau, maar je hebt nooit wiskunde gehad of je laatste les is jaren geleden. Geen nood: met deze cursus krijg je wiskunde in korte tijd onder de knie. Dit vak sluit goed aan bij de vervolgopleidingen van HAS Hogeschool. Mocht je twijfelen of deze cursus voor jou noodzakelijk is, neem contact op met onze studieadviseur.

Duur

Het is op dit moment niet meer mogelijk om je aan te melden voor de lessen van de deficiëntiecursus Wiskunde. Indien je deze cursus nog met een voldoende af moet ronden om toegelaten te worden tot één van de opleidingen van HAS Hogeschool is het wel mogelijk om de lesstof via zelfstudie eigen te maken en deel te nemen aan de afsluitende toets. Neem hiervoor contact op met Kim de Bont via k.dbont@has.nl

De toets vindt plaats op maandag 5 juli (herkansing 12 juli 2021).

Toelatingseisen

Bij een afgeronde opleiding HAVO/VWO: Om aan de toelatingseisen van HAS Hogeschool te voldoen dien je de cursus met een voldoende te hebben afgerond (5,5).

Bij MBO niveau 4 wordt sterk aangeraden om de cursus te volgen.

Certificering

De cursus wiskunde wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvang je een certificaat.

Prijs

De kosten bedragen € 270,00 (inclusief dictaat en deelname aan het examen.) Over de kosten van deze cursus wordt geen BTW berekend. Alleen het tentamen ‘los’ maken kost € 75,00 incl BTW.

Alleen voor tentamen aanmelden

Indien je alleen wilt deelnemen aan het tentamen dan is dit mogelijk. Bij het aanmeldingsformulier kan je dit aangeven in het opmerkingen veld. Het tentamen 'los' maken kost € 75,- incl. BTW.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
6 weken
Investering
€ 270,00
excl. BTW

Kosten inclusief dictaat en deelname aan het examen. Over de kosten van deze cursus wordt geen BTW berekend.

Alleen het tentamen ‘los’ maken kost € 75,00 incl BTW.