Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Toegepast onderzoek op de grasmat

Vergrootglas boven grasveld - Cursus Toegepast onderzoek grasmat
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Toegepast onderzoek op de grasmat

Innovaties zijn de basis voor vernieuwing. Ieder nieuw idee moet worden uitgeprobeerd en onderzocht om te zien in hoeverre het bijdraagt aan de kwaliteit van de grasmat. Hoe doe je nu gedegen onderzoek, waar moet je op letten, waar moet je rekening mee houden? In deze cursus gaan we in op hoe je je proeven moet opzetten en op de waarnemingen die je doet tijdens je onderzoek zodat je betrouwbare resultaten krijgt en de juiste conclusies kunt trekken. De voor-en nadelen van de verschillende type metingen die je kunt doen komen aan bod en de belangrijkste proefveldschema's worden behandeld. Onderzoek betreft niet alleen het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen maar ook het oplossen van een bestaand probleem in jouw grasmat. Hoe pak je dit aan? In deze cursus leer je hoe onderzoek in kortgrasvegetaties moet worden opgezet en uitgevoerd om te komen tot een advies voor het oplossen van het gesignaleerd probleem. De praktijk is de belangrijkste leerschool vandaar dat in deze cursus twee veldwerkdagen zijn opgenomen.

Inhoud

Deze cursus bereid je voor op het zelfstandig uitvoeren van onderzoek t.b.v. het invoeren van een nieuwe methodiek/middel bij het beheer en onderhoud. Ook word je voorbereid op het doen van onderzoek bij een probleem in de kortgrasvegetatie om tot een oplossing te kunnen komen.
Tijdens de cursusdagen bieden wij een afwisselend dagprogramma. De noodzakelijke theorie wordt aan de hand van jouw praktijk tastbaar gemaakt. Casussen uit je eigen praktijk vormen uitgangspunt van de cursus. Daarnaast biedt de cursus je de gelegenheid ‘kennis en ervaringen uit te wisselen’ met collega’s uit het werkveld. In de cursus zijn zowel beheerders als toeleveranciers vertegenwoordigd. Juist deze combinatie zorgt voor waardevolle discussies en verruimt uw blik!

Voor wie?

Ben je werkzaam in het beheer en onderhoud van sportvelden en golfbanen, bijvoorbeeld vanuit je rol als beheerder of toeleverancier en zoek je naar handvatten voor de opzet van een goede proef en/of betrouwbaar onderzoek? Dit ter onderbouwing van de invoering van een nieuwe methodiek en/of middel of ter onderbouwing van de oplossing voor een bestaand probleem. Dan is deze cursus iets voor jou! Uiteraard beschik je over voldoende opleiding/ervaring om dit tot je te kunnen nemen.

Duur

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 13.30 tot 21.00 uur, de lessen worden met een tijdsinterval van 2 weken verzorgd.

  • 10 november 2022
  • 17 november 2022
  • 24 november 2022
  • 1 december 2022

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van HAS Hogeschool, erkend door de Branchevereniging voor Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Nederlandse Golf Federatie (NGF), Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA)

Locatie

De cursus wordt gehouden bij HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

Samenvatting

Aanvangsdatum
10 november 2022
Duur
4 dagen
Investering
€ 1.365,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.295,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 70,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 1.365,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 278,25
Totaalprijs
€ 1.643,25
incl. BTW
Zet de stap!

Deel deze pagina