Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Regulatie van groei en ontwikkeling

Jonge plantjes in pot - Cursus Regulatie van groei en ontwikkeling
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Regulatie van groei en ontwikkeling

Bij de groei van een plant komt veel meer kijken dan toename in biomassa en volume. De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling bekijkt de belangrijkste interne en externe drijvers voor plantontwikkeling en hoe deze kunnen worden beïnvloed. De cursus is los volgen, maar ook als onderdeel van de opleiding Plantenfysiologie.

De ontwikkeling van plantorganen wordt beïnvloed door interne (hormonen) en externe (licht, zwaartekracht) factoren. In de cursus Regulatie van groei en ontwikkeling neem je deze factoren onder de loep en bekijk je hoe ze worden beïnvloed.

Ook erfelijke eigenschappen komen aan bod. Soms zorgen deze bijvoorbeeld voor extra lekkere vruchten of een hogere opbrengst. Wanneer bekend is welke genetische code hierachter zit, kan worden onderzocht of deze code ook aanwezig is in een gewas. Met dit principe (genotyperen) ga je tijdens de cursus aan de slag.

Cursusprogramma

Je krijgt de theorie uitgelegd en aan de hand hiervan ga je de praktijk verklaren. Dit doe je samen met je medecursisten en onder begeleiding van een ervaren docent. Door het toetsen van de theorie aan je eigen teelt en die van medecursisten sluit de cursus naadloos aan op de actuele praktijk.

De cursus Regulatie van groei en ontwikkeling maakt deel uit van de opleiding Plantenfysiologie. De opleiding Plantenfysiologie bestaat uit 5 cursussen, die ook los te volgen zijn. Dat zijn:

Resultaat

Na het volgen van de cursus weet je wat de belangrijkste interne en externe drijvers zijn voor plantontwikkeling en weet je of je hierop in kunt spelen.

Start en cursusdata

Deze één daagse cursus duurt van 09.00 - 17.00 uur.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor ondernemers in de tuinbouw, teeltmanagers/specialisten, vermeerderaars en docenten.

Toelatingseisen

De cursus wordt gegeven op hbo-niveau. Minimaal denk- en werkniveau op mbo-eindniveau is een vereiste.

Certificering

Na afronding van de cursus Regulatie van groei en ontwikkeling ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
24 mei 2022
Duur
1 dag
Investering
€ 416,50
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 399,00
Cateringarrangement
€ 17,50
Totaalprijs
€ 416,50
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

Subsidiemogelijkheden: www.colland.nl

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Deel deze pagina