Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

In de high-tech tuinbouw doen zich allerlei innovaties voor in de ontwikkeling van teeltsystemen. De afzetmarkt voor groenten en bloemen vraagt om teeltmethoden die meer duurzaam zijn. Zowel HAS Hogeschool als Vertify doen al jarenlang onderzoek naar gesloten teelten zonder daglicht en bijpassende hydroponic teeltmethoden, meer bekend als telen op water. Tientallen telers in Nederland telen inmiddels in LED-cellen en/of hydroponic teeltsystemen. Wereldwijd zet de trend van Vertical Farming en Urban Farming zich daarnaast door. Handel, veredeling en toeleverancies commiteren zich aan deze nieuwe teeltmethode. Om telen zonder daglicht tot een succes te maken is naast de kennis over LED recepten ook de kennis van Plantenfysiologie en Waterhuishouding in deze teeltsysteem cruciaal. Vertify en HAS Hogeschool organiseren daarom de gezamenlijke cursus hydroponics in de high-tech tuinbouw.

Voor wie

De cursus is bedoeld voor mensen uit de tuinbouwsector die meer uit hun waterteeltsysteem willen halen, die nadenken over introductie van gesloten teelt onder LED op hun bedrijf of die zich serieus willen verdiepen in hydroponics. De cursus richt zich op telers, (toegepast) onderzoekers, (assistent-) veredelaars, (assistent-) bedrijfsleiders en ontwikkelaars/adviseurs uit de toeleverende industrie.

Programma

Het programma van de cursus ‘Hydroponics voor high-tech tuinbouw’ bestaat uit vijf cursusdagen met ieder een eigen hoofdthema. De onderdelen die tijdens de cursus behandeld worden hebben betrekking op de cruciale factoren in teelt op water systemen. HAS Hogeschool en Vertify bundelen voor deze cursus hun krachten en putten uit kennis en ervaring uit het onderzoek de afgelopen jaren.

  • Dagdeel 1: Waterhuishouding deel 1 (plantenfysiologie)
  • Dagdeel 2: Waterhuishouding deel 2 (plantenfysiologie)
  • Dagdeel 3: Waterhuishouding deel 3 (plantenfysiologie)
  • Dagdeel 4: Bemesten, beluchten, watertemperatuur
  • Dagdeel 5: Waterverbruik, waterontsmetting, ziekten en plagen op/in water

Locatie en rooster

De cursusdagen worden georganiseerd bij Vertify.
De cursus start in maart 2022 en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 13.00 uur tot 17.00 uur.

  • 10 februari 2022
  • 24 februari 2022
  • 10 maart 2022
  • 17 maart 2022
  • 24 maart 2022

Certificering

Heb je de cursus met goed gevolg doorlopen, dan ontvang je een bewijs van deelname ‘Hydroponics voor high-tech tuinbouw’ van HAS Hogeschool en Vertify.


Deze cursus is ontwikkeld in samenwerking met

Samenvatting

Aanvangsdatum
10 februari 2022
Duur
5 dagen
Investering
€ 1.275,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 1.250,00
excl. 21% BTW
Cateringarrangement
€ 25,00
excl. 9% BTW
Totaalprijs
€ 1.275,00
excl. BTW
btw-prijs
€ 264,75
Totaalprijs
€ 1.539,75
incl. BTW
Zet de stap!