Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus Een goed gesprek in de varkensstal (alleen InCompany)

Twee mannen in gesprek met elkaar in een varkensstal - Cursus een goed gesprek in de varkenstal
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus Een goed gesprek in de varkensstal (alleen InCompany)

Ga als adviseur, relatie- of accountmanager in de varkenshouderij eens wat vaker de stal in met de ondernemer. Je zult merken dat je zo jouw (financiële) dienstverlening nog beter kan inrichten voor zowel de ondernemer als voor jouw eigen organisatie. In deze cursus leren wij je waar je precies op moet letten tijdens een stalbezoek en welke vragen je aan de ondernemer moet stellen om het beste uit het bezoek te halen bij de ondernemer voor beide partijen. Lees eens rustig verder en beoordeel zelf of deze praktische cursus bij jou past.

Inhoud

Ben jij adviseur, relatie- of accountmanager in de varkenshouderij en wil jij je (financiële) dienstverlening nog beter inrichtingen zowel voor de ondernemer als voor jouw eigen orgnaisatie? Als adviseur, relatie- of accountmanager in de (financiële) dienstverlening voer je de gesprekken vaak aan de keukentafel van de ondernemer. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de ondernemer is het noodzakelijk dat je ook eens met de ondernemer de stal bezoekt. De combinatie van een keukentafelgesprek en stalbezoek geeft je beter inzicht in de positie van de ondernemer en zijn bedrijf. Hierop is de dienstverlening specifieker in te richten. De cursus ‘Een goed gesprek in de varkensstal’ is speciaal ontwikkeld voor de adviseur, relatie- of accountmanager in de (financiële) dienstverlening. Het stelt je in staat om te zien waar je naar moet kijken in de stal, je leert de juiste vragen stellen om tot een goede beoordeling te komen van het ondernemerschap en vakmanschap van de ondernemer naast de cijfers die op papier staan. Daarnaast krijg je inzicht in de financiële en technische consequenties van ‘blije’ dieren in de stal en een goede bedrijfsvoering.

Voor wie

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor de adviseur en relatiemanager die zijn/haar dienstverlening wil verbeteren door op regelmatige basis de stal te bezoeken, om hierdoor beter te worden in de dienstverlening naar de klant en om tot een nog betere beoordeling te komen van het vakmanschap en ondernemerschap van de ondernemer.
Een goed gesprek in de varkensstal is geschikt voor alle mensen werkzaam als adviseur, relatie- en/of accountmanager in de varkenshouderij. Je bent bijvoorbeeld werkzaam bij een bank, accountant of voerleverancier. Wij passen de inhoud aan op de bedrijven waar de deelnemers vandaan komen.

Middels theorie en praktijklessen in de stal leren we je hoe je een stalbezoek goed kan inzetten bij de beoordeling van het ondernemerschap en vakmanschap van de ondernemer varkenshouder. Uiteindelijk zorgen we er voor dat je als je in de toekomst een stal binnenloopt precies weet waar je op moet letten en welke vragen je kunt stellen aan een ondernemer om uiteindelijk zijn ondernemerschap en vakmanschap te kunnen beoordelen en de stalobservaties naast het keukentafelgesprek te leggen.

Duur

De cursus bestaat uit 2 opeenvolgende dagen.

Toelatingseisen

We vragen van jou een vooropleiding op hbo niveau of hbo werk- en denkniveau verkregen door werkervaring. Daarnaast is basiskennis van de varkenssector een pré. En je werkt natuurlijk in de dienstverlening in de varkenshouderij.

Certificering

Na afloop ontvang je een certificaat van deze cursus uitgegeven door HAS Hogeschool in samenwerking met Varkens Opleidingscentrum Nederland (VON).

Incompany mogelijkheden

Het is alleen mogelijk om deze cursus incompany te verzorgen. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met Anouk van Rossum.


Deze cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Varkens Opleidingscentrum Nederland

  • Logo VON
Zet de stap!

Deel deze pagina