Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursus De grasmat als speelvloer

Grasveld met voetbal en goal - Cursus de grasmat als speelvloer
  1. HAS Bedrijfsopleidingen
  2. Bedrijfsopleidingen
  3. Cursus De grasmat als speelvloer

Natuurgras is milieuvriendelijk en duurzaam, een goede reden om bij de aanleg van sportvelden te kiezen voor natuurgras. Echter, sportvelden worden veel belopen en bereden, de druk op sportvelden is door de jaren heen steeds groter geworden. Jij als beheerder bent verantwoordelijk voor optimale speelkwaliteit (jaarrond)! Welke keuzes maak jij om de kwaliteit te borgen? Door de cursus De grasmat als speelvloer kan je in twee dagen worden bijgeschoold over het beheer van de grasmat en de keuze voor gras(sen). De cursus sluit aan bij de actualiteit en heeft een praktische insteek.

Inhoud

Tijdens de cursusdagen staat een verdieping van kennis en inzicht centraal. Voorafgaand aan iedere cursusdag wordt een thuiswerk opdracht verstrekt. Iedere cursusdag heeft een eigen hoofdthema met casussen gericht op jouw eigen praktijk. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Cursusdag 1:

De grasmat een bijzonder ecosysteem
Specifieke grassen voor het intensieve gebruik
Groei en ontwikkeling van de grasmat

Cursusdag 2:

De kwaliteit van de grasmat
Specifieke onderhoudsmaatreglen
Integrated pestmanagement

Actuele ontwikkelingen rondom efficiënt, duurzaam en chemievrij beheer lopen als een rode draad door deze cursus. Deze cursus verschaft u inzicht in de ecologische principes onder de grasmat, die intensief wordt gebruikt. Kennis van ecologie en grasveldkunde worden aangevuld met de nieuwste inzichten betreffende duurzaam beheer. Daarnaast is er tijdens de cursus ruimte voor discussie met collega’s uit het werkveld, dit zorgt voor nieuwe ideeën en een verfrissende kijk op jouw werk als beheerder!

Voor wie?

Ben je werkzaam op een sportveld of golfbaan en heb je behoefte aan verdieping van jouw kennis en het vergroten van jouw inzicht in het beheer van de grasmat, dan is deze cursus iets voor jou!

Duur

De cursusdagen worden georganiseerd bij HAS Hogeschool locatie ’s-Hertogenbosch. De cursusbijeenkomsten zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

De cursus staat gepland op 16 november en 30 november 2022

Kennispartners

Dit traject is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief met het werkveld, BSNC, NGF, NVG en NGA zijn betrokken bij de totstandkoming van de cursus. Ook het bedrijfsleven heeft in de uitvoering een rol door het verzorgen van colleges en het inbrengen van casussen.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen, erkend door de branchevereniging voor sport en cultuurtechniek (BSNC), Nederlandse Golf Federatie (NGF), Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG) en Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA).

Samenvatting

Aanvangsdatum
16 november 2022
Duur
2 dagen
Investering
€ 610,00
excl. BTW

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 575,00
Cateringarrangement
€ 35,00
Totaalprijs
€ 610,00
excl. BTW

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Zet de stap!

Deel deze pagina