Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Cursusprogramma

De cursus is opgebouwd uit 3 niveaus: 1: Basiskennis, 2: Ecosysteemdiensten met inzichten vanuit verschillende domeinen en 3: Visievorming.

Niveau 1: Basiskennis Bodem

In dit onderdeel ontwikkel je basiskennis op het gebied van bodem en ontdek je de verschillende perspectieven op bodem in relatie tot urgente maatschappelijke uitdagingen. De nadruk ligt op de biodiversiteit. Je doorloopt in dit onderdeel 4 modulen:

Vanaf 6 oktober 2022

  • Start met SPOC (digitaal en zelfstandig). De SPOC wordt afgesloten met een toets zodat alle deelnemers op hetzelfde basisniveau kunnen beginnen.

Donderdag 3 november 2022

  • Module 1: Kennismaking (fysiek)
    • Kennismaking en inspiratie bodem
  • Module 2: Basis bodem ( fysiek)
    • Bespreken resultaten SPOC

Niveau 2: Ecosysteemdiensten Bodem

Hier ga je werken aan maatschappelijke vraagstukken met ecosysteemdiensten als uitgangspunt. Vanuit verschillende perspectieven, werk je samen met je medecursisten aan een maatschappelijke casus die je vertaalt naar integrale gebiedsontwikkeling. Al snel ontdek je waarom samenwerking noodzakelijk is. Dat doe je steeds vanuit een ander perspectief:

Vrijdag 18 november 2022

Bodemgerichte gebiedontswikkeling. Over de bodem als leidend principe bij (her)ontwikkeling. Met externe spreker Thomas Jansen - klimaatonderlegger en vakdocent Caroline de Feijter.

Donderdag 1 december 2022

Stakeholdermanagement i.r.t. wetgeving: een dag met theorie over wet- en regelgeving (ochtend) en tijd voor casuïstiek, waarbij we 1 casus centraal stellen.

Donderdag 15 december 2022

Data en praktijk. Met vakdocent Marien de Bakker en externe spreker Hans van Haaren.

Donderdag 12  en donderdag 26 januari 2023

Agro en natuur. In de ochtenden richten we ons op het vergaren van kennis op landbouw en het inzetten op natuur en bodemhydrologie. In de middagen gaan we aan de slag met de eigen casus en de praktische toepasbaarheid.

Niveau 3: Visievorming bodem

Donderdag 9 februari 2023

In het eerste dagdeel krijg je handvatten aangereikt om de opgedane inzichten en kennis te vertalen naar een persoonlijke en integrale visie.

Donderdag 16 juni 2022

In het tweede dagdeel ga je als gezel op pad met je eigen ‘meester’. De ‘meester’ laat je zien welke rol hij of zij speelt als integraal bodemcoach bij maatschappelijke vraagstukken.

Donderdag 24 februari 2023

In het derde dagdeel presenteer je je visie en de uitgewerkte casussen uit niveau 2 aan je medecursisten en aan een groep deskundigen uit het werkveld. Leren van en met elkaar staat hier centraal.

Toetsing (Facultatief)

De afsluitende toets is facultatief en bestaat o.a. uit een assessment en een coachgesprek met docenten en experts uit het werkveld. Als je deze met goed gevolg aflegt, ontvang je een certificaat. Als je niet deelneemt of slaagt voor de toets, ontvang je een bewijs van deelname.

Wat zeggen onze cursisten?

Samenvatting

Aanvangsdatum
06 oktober 2022
Duur
2 maanden
Investering
€ 2.335,00
excl. btw*

Prijsspecificatie

Cursusprijs
€ 2.195,00
Cateringarrangement
€ 140,00
Totaalprijs
€ 2.335,00
excl. btw*

*Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Opleidingskosten, waaronder lesmateriaal, zijn vrijgesteld van btw. Alle overige kosten worden belast met 9% btw.

STAP-budget

Voor deze cursus kun je het STAP-budget aanvragen: een subsidie tot €1.000 van de overheid. 

Deel deze pagina