Ga naar het hoofdmenu Ga naar de inhoud

Basiscursus Milieutechnologie

Vrouwelijke onderzoeker in laboratorium - Basiscursus Milieutechnologie

Dagelijks wordt onze leefomgeving bedreigd door chemische bestrijdingsmiddelen, zware metalen of andere milieugevaarlijke stoffen. Om te weten hoe je daarmee omgaat, moet je ze eerst leren kennen. In de basiscursus Milieutechnologie passeren alle basisbegrippen en wet- en regelgeving de revue. Deze cursus is alleen in-company aan te vragen.

Inhoud

Milieugevaarlijke stoffen verspreiden zich op verschillende manieren door bodem, water en atmosfeer. In deze cursus leer je hoe die processen verlopen. Daarnaast maak je kennis met wet- en regelgeving. Theorie wordt afgewisseld met praktijklessen waarin je de lesstof direct kunt toepassen binnen je bedrijf.

Informatie voor omgevingsdiensten (relatie met kwaliteitscriteria)

Deze cursus biedt een goede basis voor beginnende medewerkers in milieu-gerelateerde werkomgevingen, zoals Omgevingsdiensten en voor medewerkers in milieu-omgevingen die geen milieukundige achtergrond hebben met interesse in de deskundigheidsgebieden:

  • afvalwater (indirecte lozingen) (kwaliteitscriterium nr. 18)
  • bodem, bouwstoffen, water (kwaliteitscriterium nr. 19)
  • luchtkwaliteit (kwaliteitscriterium nr. 23)

Voor wie?

Deze cursus is voor de beginnend professional een goede kennismaking met diverse aspecten van het vakgebied milieu. Daarnaast is het een introductie voor iedereen die zich wil bij- of omscholen als milieukundige.

Duur

De totale cursusduur bedraagt 6 lesdagen.

Toelatingseisen

  • Een mbo-diploma niveau 4.
  • Minimaal 2 jaar werkervaring, bij voorkeur op het vlak van milieu en duurzaamheid.
  • Kennis van wis- en scheikunde op niveau eindexamen havo. Voor beide vakken is het mogelijk deficiëntiecursussen te volgen bij HAS Hogeschool.

Certificering

Na afloop van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Samenvatting

Aanvangsdatum
Nader te bepalen
Duur
6 dagen
Zet de stap!

Deel deze pagina