1. Home
 2. Meer HAS
 3. Vacatures LEGACY
 4. Vacature Teamleider Informatisering

HAS Hogeschool is op zoek naar een Teamleider Informatisering

Als Teamleider Informatisering maak je deel uit van de afdeling Informatisering & IT in
‘s-Hertogenbosch. De taakomvang voor deze functie bedraagt 0,8 tot 1,0 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar.

 

De Dienst Informatisering & IT (I&I) is binnen HAS Hogeschool verantwoordelijk voor het functioneel en technisch beheer van alle binnen de HAS gebruikte applicaties, voor het beschikbaar stellen van werkplekken en opslagdiensten, voor het afhandelen van alle gebruikersvragen, het (doen) oplossen van problemen en verstoringen, en voor het coördineren van alle wijzigingsverzoeken. We investeren wij de komende jaren in het verder uitbouwen van onze informatie-architectuur en ons applicatielandschap.

 

Organisatie van I&I

I&I is georganiseerd in een aantal teams.

Aan de aanbodkant zijn dat:

 • Service Desk
 • Technisch Beheer

 

De vraagkant heeft als teams:

 • Informatieadvisering
 • Functioneel Beheer

Daarnaast is er een ISO die zich bezighoudt met informatiebeveiliging en Privacy, en hebben we een aantal regiefuncties zoals bijvoorbeeld een change- & releasemanager.

Teamleider Informatisering

HAS Hogeschool zoekt een teamleider Informatisering die fungeert als operationeel leidinggevende voor de medewerkers van de teams Functioneel Beheer en Informatieadvisering. Dit zijn momenteel in totaal 9 medewerkers.

De teamleider Informatisering legt verantwoording af aan de manager van de afdeling Informatisering & IT. Hij/zij geeft – binnen de met de manager I&I nader af te spreken kaders – zelfstandig operationeel leiding aan de medewerkers van I&I:

Inhoud van de functie

Resultaatgebied Sturing

 • De teamleider draagt zorg voor de verdeling van taken en capaciteit, en helpt bij het stellen van prioriteiten en het opstellen van planningen;
 • Ziet toe op de kwaliteit van uitvoering van de werkzaamheden door de medewerkers;
 • Voert periodiek operationeel overleg met de medewerkers (bila’s);
 • Spreekt medewerkers aan op hun houding, gedrag en inzet.

Resultaatgebied Procesmanagement

 • De Teamleider draagt zorg voor (inhoudelijke) organisatie, formulering en bewaking van de werkprocessen binnen de teams. Hij/zij monitort het verloop van dergelijke processen, signaleert problemen/knelpunten en draagt in overleg met de manager I&I zorg voor het oplossen daarvan;
 • Draagt zorg voor goed ingericht meldingssystemen ter ondersteuning van de dienstverlening;
 • Maakt rapportages uit de meldingssystemen, analyseert deze en doet aan de hand daarvan verbetervoorstellen aan de manager I&I.

Resultaatgebied Beleid

 • De Teamleider levert een bijdrage aan het op te stellen beleid, bijvoorbeeld door het signaleren van de noodzaak voor beleid op specifieke gebieden, en het opstellen van concept-beleidsdocumenten.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde IT-opleiding op hbo-niveau, en ervaring of affiniteit met procesverbetering;
 • Je hebt ruime ervaring met/in de functionele kant van IT, bij voorkeur als functioneel beheerder en/of als informatieadviseur;
 • Bij voorkeur heb je ervaring in een onderwijsinstelling;
 • Je bent vaardig en ervaren (minimaal 3 jaar) in operationeel leidinggeven en aansturen, en in het prioriteren en coördineren van werkzaamheden;
 • Je gaat proactief en daadkrachtig te werk en je functioneert makkelijk in een team;
 • Je hebt doorzettingsvermogen, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en werkt secuur. Dat uit zich bijvoorbeeld in het testen van aanpassingen in het systeem;
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en goede beheersing van de Engelse taal.

 

Wat bieden we jou

 • Een inspirerende werkomgeving waar jij jouw steentje kan bijdragen aan het verbeteren van de toekomst van de wereld en onze sector;
 • Een maandsalaris conform de CAO-HBO. Salariëring is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • Een eindejaarsuitkering die ongeveer gelijk is aan een extra maandsalaris (8,3%);
 • 8% vakantiegeld;
 • Ongeveer 50 verlofdagen afhankelijk van de werkweekmodaliteit;
 • Een goede pensioenregeling, collectieve zorgverzekering, mogelijkheid tot (betaald) ouderschapsverlof, pensioenregeling via ABP en een maandelijkse bijdrage aan je zorgverzekering.

Ben je enthousiast geworden?

Laat dan je sollicitatie achter op onze website www.HAS.nl/werkenbij. Na de sluitingsdatum word je verder geïnformeerd over het vervolg van de procedure. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Willem Keller, Hoofd I&I op telefoonnummer 088 890 3240.

De HAS voert standaard een referentiecheck uit na het tweede selecterend sollicitatiegesprek.

De vacature wordt zowel in- als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie door derden wordt niet op prijs gesteld.

 

HAS HOGESCHOOL

HAS Hogeschool is een tophogeschool en dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met 2 vestigingen: in Den Bosch en Venlo. We richten ons niet alleen op het opleiden van jonge mensen en professionals die hun kennis en ervaring willen vergroten, maar ook op het samenwerken met voorlopers uit een sector die ertoe doet. Dit vormt de basis voor ons unieke HAS-concept waarin studenten en professionals samen continu werken aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen.

De instelling heeft 3700 voltijdstudenten aan verschillende opleidingen op het gebied van agro, food, en leefomgeving. Daarnaast volgen 640 cursisten via HAS Hogeschool Bedrijfsopleidingen verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies. HAS Hogeschool is een middelgrote hogeschool, waar de dynamische driehoek van studenten, docenten en bedrijfsleven centraal staat. Kernwaarden zijn betrokkenheid, innovatie, resultaatgericht, internationalisering en ondernemerschap. Er zijn 500 medewerkers werkzaam.

Vanuit de vestiging Venlo verzorgen we onze kernactiviteiten in de domeinen agro, food & leefomgeving voor Limburg, Oost-Brabant en Gelderland Zuid. We bevinden ons in een groeifase, met momenteel 60 collega’s en 550 studenten. We hebben de ambitie om door te groeien richting 800 voltijd studenten en een compleet palet aan professionele diensten op het gebied van onderzoek, advies en cursussen.

TOPOPLEIDINGEN BIJ HAS HOGESCHOOL

De opleidingen die meer dan 75 punten behalen, krijgen het kwaliteitszegel van topopleiding. Dit geldt bij HAS Hogeschool dit jaar voor 6 opleidingen, voor

. Lees hier meer. 


Nederlandstalige bachelors

Applied Geo Information Science, Bedrijfskunde en agribusiness (Den Bosch en Venlo), Bedrijfskunde en foodbusiness (Den Bosch en Venlo), Food Innovation, Healthy Living, Hippische Bedrijfskunde en Pet Management, Management van de Leefomgeving, Milieukunde, Toegepaste Biologie, Tuinbouw en akkerbouw, Veehouderij en Voedingsmiddelentechnologie.


Engelstalige bachelors

International Food & Agribusiness en Horticulture & Business Management.