1. Home
  2. Meer HAS
  3. Topprojecten
  4. Student Ken Arts wint Esri Young Scholars Award met de Ondergrond van Eindhoven

Student Ken Arts wint Esri Young Scholars Award met de Ondergrond van Eindhoven

Student Ken Arts van de opleiding Geo Media & Design van HAS Hogeschool heeft de Esri Young Scholars Award 2016 van Nederland gewonnen. De award is een initiatief van Esri en onderdeel van het Esri Young Scholars Program. De missie van Esri is gebruikers van geo-informatie succesvol maken door te zorgen dat zij excellente GIS-technologie op een waardevolle manier kunnen inzetten. Esri heeft een nauwe band met onderwijs en onderzoek en wil dit door het uitreiken van de award en het aanbieden van het Esri Young Scholars Program benadrukken. Vanuit Nederland mag één student deelnemen aan het wereldwijde programma.

Naar de Esri User Conference in San Diego

Om in aanmerking te komen voor deze prijs moesten studenten een StoryMap insturen met betrekking tot een project of actueel onderwerp. Ken zond de Atlas van de Ondergrond van Eindhoven in, deze StoryMap was een onderdeel van zijn stage bij de gemeente Eindhoven. In april kreeg Ken te horen dat hij de winnaar is en onder meer eind juni een reis naar de Esri User Conference in San Diego tegemoet kon zien. Deze reis maakte hij samen met HAS-docente Irene Pleizier. Tijdens de Special Achievement in de GIS-prijsuitreiking nam hij de prijs formeel in ontvangst.

De jury: mooie combi content en vormgeving

De jury was enthousiast over de StoryMap van Ken omdat het een mooie combinatie is van content en vormgeving. Het onderwerp is actueel en aansprekend. Ken besloot zijn ontwerp in te zenden omdat het over zo ‘n bijzonder onderwerp gaat. “Met de Atlas van de Ondergrond van Eindhoven kreeg ik de kans om iets wat doorgaans ongezien blijft inzichtelijk te maken”, vertelt hij. “De ondergrond is namelijk een onderwerp waar veel mensen niet bij stil staan, omdat je het niet kunt zien. Daarnaast heb ik voor de atlas zelf content gemaakt, zoals infographics en foto’s, waardoor het geheel goed bij elkaar aansluit.”

Ondergrond inzichtelijk maken

Ken kreeg het afgelopen jaar veel positieve reacties op de Atlas van de Ondergrond van Eindhoven. “Zo vertelde mijn stagebegeleider Edith Rutten dat verschillende overheden heel enthousiast over het concept zijn en zelf ook zoiets dergelijks willen gaan ontwikkelen. Ze is blij dat de Atlas van de Ondergrond van Eindhoven een internationaal podium in San Diego krijgt.”

Geo Media & Design op de kaart gezet

Ook HAS-docent Marien de Bakker is blij met de award. “De StoryMap van Ken geeft goed weer waar de opleiding Geo Media & Design voor staat: op basis van een vraag uit het werkveld geo-informatie analyseren en visualiseren en zo een mooi inzicht geven. Esri heeft met deze prijs een van onze studenten terecht in het zonnetje gezet. En daarmee ook onze stagebieder. Een mooi moment dat onze opleiding echt op de kaart heeft gezet.”

Naar San Diego

De reis naar San Diego maakte veel indruk op Ken. Hij vond het een unieke kans die hij met beide handen gegrepen heeft. “Op de Esri User Conference heb ik voornamelijk presentaties in de User Experience & User Interface Hub bijgewoond”, vertelt hij enthousiast. “Ook heb ik op de conferentie veel nieuwe mensen ontmoet en ben ik met een aantal andere Young Scholars bevriend geraakt. Tijdens de Special Achievement in GIS-prijsuitreiking heb ik mijn prijs formeel in ontvangst mogen nemen en ben ik samen met de andere Young Scholars op de foto geweest met Jack Dangermond, de CEO van Esri. De reis naar de Esri User Conference in San Diego was een hele leuke en leerzame ervaring en vormde de perfecte afsluiting van mijn studie."

Meer informatie?

Lees het verhaal over Ken als winnaar van de Esri Young Scholars Award op de website van Esri.
Bekijk de StoryMap van Ken over de Ondergrond van Eindhoven.