1. Home
  2. Meer HAS
  3. Topprojecten
  4. Opschaling en marktintroductie krokant kaasproduct

Opschaling en marktintroductie krokant kaasproduct

De gebroeders Van de Hoeven hebben een methode ontwikkeld om kaas te verwerken tot een krokant product. Dit product – Kicks genaamd – is te gebruiken als snack of als garnituur voor salades en soepen.

Op de markt brengen

Een mooi product, maar er was één kanttekening: het productieproces was slechts op zeer kleine schaal ontwikkeld. Dat botste met de ambities van de heren Van de Hoeven. Onder de vlag van het bedrijf Gastroservice G&R B.V. wilden de gebroeders Kicks op de markt brengen. Gelukkig heeft HAS Kennistransfer kaas gegeten van dit soort vraagstukken.

In gang zetten

Onder deskundige begeleiding vergaarde een junior adviseur van HAS Kennistransfer relevante product- en procesinformatie. De voedingswaarde en de houdbaarheid van Kicks werden grondig onderzocht. De productiemethode, procesparameters en beoogde capaciteit werden vastgesteld en in een flowchart verwerkt. Andere onderzoekspunten waren de apparatuur, de mogelijke leveranciers, de aanschafkosten, kritische punten met betrekking tot de voedselveiligheid en natuurlijk kostprijsberekening. Dankzij de uitkomsten van de onderzoeken heeft Gastroservice G&R B.V. de benodigde informatie verkregen om de industriële productie van Kicks in gang zetten.