Studeren in Den Bosch

's-Hertogenbosch of simpelweg Den Bosch is de leukste stad van Nederland! Dat zeggen ze niet alleen in Den Bosch, maar dat blijkt ook uit allerlei onderzoeken.

Jongen heft glas

In Den Bosch kun je uitstekend winkelen, prima eten in iedere prijsklasse, leuk uitgaan en op het gebied van theater, film en festivals staat Den Bosch bovenaan in bijna iedere 'hit'lijst. Kortom; je hoeft je hier niet te vervelen als student.

Over de stad Den Bosch

Vanuit de HAS ben je binnen 10 minuten in de binnenstad. Ideaal dus, om na het studeren even de stad in te duiken! In de Verkadefabriek kun je lekker eten, de beste films zien en aan muziek en theater geen gebrek. Samen met HAS wordt daar bijvoorbeeld ook het jaarlijkse Film & Food Festival georganiseerd. De Korte Putstraat is dé Bossche eetstraat met leuke en gevarieerde eettentjes, maar er zijn nog vele andere straten met volop keuze aan restaurants.

Op kamers in Den Bosch

Wil je in Den Bosch gaan wonen tijdens je studie? Er zijn verschillende manier om een kamer of studio te vinden. Via familie en vrienden, via social media en ook via sites. De wachttijd voor een kamer in Den Bosch is gemiddeld 6 tot 9 maanden. 

Hoe vind je een kamer

Studentenkamers via een wooncorporatie

De wooncorporatie die in Den Bosch studentenkamers aanbiedt is Brabant Wonen. Kijk voor meer informatie over studentenwoningen via de wooncorporatie op de site van woningcorporatie BrabantWonen.  Direct inschrijven doe je via de overkoepelende website van Woonservice Den Bosch. 

Studentenkamers via particuliere huur

Naast de wooncorporatie zijn er ook verschillende websites te vinden die particulier een kamer aanbieden. 

Een aantal van deze sites zijn: 

Maak van je studententijd de mooiste tijd!

Studeren bij de HAS wordt nog leuker als jij je aansluit bij een studentenvereniging en/of studievereniging! Een studentenvereniging is een groep studenten van verschillende studies waarmee je samen op verschillende manieren bij elkaar komt om activiteiten te ondernemen.  

Niet alleen geniet je van leuke en ontspannende activiteiten tijdens je studietijd, je kunt ze ook zelf organiseren! 

Studenten- en studieverenigingen Den Bosch

Studentenvereniging Gremio Unio

Met ongeveer 650 leden is Gremio Unio de grootste hbo-studentenvereniging van Brabant. Leden komen samen in de Sociëteit aan de Wolvenhoek in het centrum van Den Bosch. De sociëteit heeft onder andere een feestzaal, een bruin café en een vergaderruimte.  

Bij Gremio Unio ontwikkel je jouw sociale vaardigheden waar je in het bedrijfsleven ook veel aan hebt! Je leert veel mensen kennen binnen en buiten de vereniging via de vele diners, zoals het eerstejaarsdiner. Of tijdens een biercantus in de stad met andere studenten uit Den Bosch. En natuurlijk via het netwerk van Gremio Unio zelf. 

Studentenvereniging Ichthus

Ichtus is een christelijke studentenvereniging in Den Bosch. Iedere week komen de leden samen om kringavond te houden, God te zoeken, maar ook gewoon om gezellig te praten en lekker biertjes te drinken in het stamcafé. Als Brabantse vereniging gaan bourgondisch genieten en goede gesprekken hier hand in hand. Hierdoor maak je vrienden voor het leven. 

Ga vooral een keertje kijken om kennis te maken. Stuur hiervoor een mailtje naar info@ichthusshertogenbosch.nl 

Studievereniging Animalia

Animalia is dé studievereniging op het gebied van dieren. Via de vereniging kun je meedoen aan uiteenlopende activiteiten, zoals excursies naar politiehondentrainingscentra en dierenopvangcentra of een workshop EHBO voor dieren. 

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Neem dan contact op via animalia@has.nl

Studievereniging Atlas

Atlas is de studievereniging van de opleiding Applied Geo Information Science. Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging.  Je kunt dus heel makkelijk meedoen aan ondere andere de pubquizzen, BBQ's en filmmiddagen die de vereniging organiseert. Maar ook aan workshops en excursies. Via Facebook en Instagram blijf je op de hoogte van hun activiteiten. 

Studievereniging Biota Natura

Het doel van Biota Natura is er om jou kennis te laten maken met de opleidingen binnen de HAS. Maar ook om je de mogelijkheid te geven veel kennis op te doen in de biologische onderzoeksector via excursies, workshops en lezingen. De vereniging is verbonden aan de opleiding Toegepaste Biologie. 

Bekijk ook de website bionatura.nl. Of neem direct contact op met de vereniging via biotanatura@has.nl. 

Studievereniging Cidion

Cidion organiseert leuke en leerzame activiteiten voor studenten van de opleiding Food Innovation en Voedingsmiddelentechnologie. Denk aan borrels en feesten, maar workshops en proeverijen. Op social media delen ze ook allerlei leuk nieuws: via Instagram en Facebook. 

Neem voor meer informatie contact op via svcidion@has.nl. 

Studievereniging HAS Intensief

HAS Intensief is een studievereniging die excursies en lezingen organiseert voor studenten die interesse hebben in de intensieve veehouderij. De studievereniging is dan ook verbonden aan de gelijknamige opleiding Veehouderij. Gemiddeld zijn er 2 excursies per blok. Daarnaast zijn er ook kansen om via de vereniging een mooie stageplek te vinden door het grote netwerk van HAS Intensief. 

Studievereniging Ruminenten

Ruminenten is een studievereniging gerelateerd aan de opleidingen Veehouderij, Bedrijfskunde & Agribusiness en Tuinbouw & akkerbouw. Hier ontmoet je dus veel verschillende studenten die zo hun eigen interesse hebben in rundvee, schapen, geiten en minder-bekende diersoorten. Ruminenten organiseert excursies, lezingen en cursussen, waarbij verschillende thema’s aan bod komen. 

Heb je interesse om je lid te worden? Of heb je vragen? Mail dan naar ruminenten@has.nl 

Studievereniging Sustainagear

Sustainagear is de studievereniging vanuit de opleiding Milieukunde. Het bestuur van studenten en hbo-docenten organiseert samen leuke, maar zeker ook leerzame activiteiten voor HAS-studenten. Zoals de blokborrel aan het einde van ieder studieblok, de eindejaars BBQ met zwembad, bowlen en deelname aan de HAS-sportdag en Vegakantine. 

Wil je in contact komen? Mail dan naar sustainagear@has.nl 

Bekijk alle HAS-opleidingen in Den Bosch