1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Mirthe

Studentverhaal Mirthe

Mirthe zit in het tweede studiejaar van de hbo-opleiding Applied Geo-Information Science. Wat Mirthe tot nu toe geleerd heeft tijdens haar studie?

HAS green academy student

Héél véél, al zegt ze het zelf. "Kaarten maken en hiermee vervolgens gaan analyseren, interactieve websites maken en veel visualiseren van data. Leuk om te merken dat ik complexe data inmiddels kan omtoveren tot begrijpbare visuals!"

Ik heb al ontzettend veel geleerd tijdens de opleiding!

Internationale studiereis naar Tallinn

Mirthe kijkt met veel plezier terug op de internationale studiereis. 

"De studiereis naar Tallinn, de hoofdstad van Estland, was één van de hoogtepunten tot nu toe. Je leert je klas nog beter kennen, het is zo gezellig. Natuurlijk is het ook leerzaam. Je leert op een andere manier kijken naar een stad."

Begin op tijd met je schoolwerk

Een hbo-opleiding kan ook weleens lastig zijn. Mirthe heeft dat zelf ondervonden. "Tijdens de studie lijkt het alsof je veel vrije tijd hebt en dat de hoeveelheid (huis)werk meevalt. Met die gedachte ben ik een aantal keer de fout in gegaan. Op het allerlaatste moment moest ik er alles aan doen om projecten goed af te ronden. Als je dan ook nog een tentamen moet voorbereiden, dan valt dat niet mee. Erg stressvol! Uiteindelijk heb ik geleerd om op tijd te beginnen met mijn schoolwerk, zodat ik aan het einde voldoende tijd heb voor mijn tentamens." 

Professionele vaardigheden

Naast alle inhoudelijke vakkennis leer je bij de opleiding ook veel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en professionele vaardigheden, zoals rapporteren en presenteren. Mirthe: "Presenteren, dat vind ik nog steeds spannend. Bij de opleiding moet je vaak de resultaten van je project presenteren aan de klas en de opdrachtgever. Door het vaak te oefenen, ben ik er steeds beter in geworden."