1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Linda

Studentverhaal Linda

Linda volgt de specialisatie Food Technology & Business van de opleiding Food Technology en heeft haar project gedaan bij Sonac.

Ik heb gewerkt aan project ‘The value and use of QBind Functional Poultry Protein Chicken (FPPC) in pre-emulsions for emulsified sausages’. Het doel van het project is om internationale klanten te adviseren over het gebruik van FPPC in pre-emulsies voor geëmulgeerde worsten op basis van een onderzochte applicatie methode. Dit alles ter vervanging van soja pre-emulsies omdat FPPC een duurzame, kosten reducerende en kwaliteits verhogende waarde kan geven aan het eindproduct.

Waar heb je het project gedaan en hoe was je ervaring met het bedrijf?

Ik heb het project gedaan bij Sonac, dit is onderdeel van Darling Ingredients. Darling Ingredients is een internationaal erkend bedrijf in de Agri-Food-industrie. De kracht van Sonac schuilt in de innovatieve manier van denken en het vermogen om specifieke organische reststromen duurzaam te verwerken met het oog op valorisatie voor de voedingsindustrie. Mijn ervaring met het bedrijf was echt boven mijn verwachting.

Hoe is het project gegaan?

Het project had niet beter kunnen lopen. Ik heb van alles mogen ervaren op zowel de research and development (R&D) als de sales afdeling. Ik heb een mooi eindresultaat opgeleverd in de vorm van sales pitches en een applicatie sheet. Beide gebaseerd op een zelf uit gevoerd R&D onderzoek. Door de toepasbaarheid van het onderzoek kon het resultaat meteen gebruikt worden als promotiemateriaal.

Wat ging goed en wat zou je de volgende keer anders doen?

Ik ben enorm trots op wat ik daar heb neer gezet. Ik had al redelijk wat R&D kennis op zak uit voorgaande stages. En ik wilde binnen deze opdracht graag mijn adviesvaardigheden verbeteren door helder en een begrijpelijk verhaal te kunnen doen naar de klant. Ik kreeg de kans om met verschillende klanten in contact te komen en voor hen een salespitch te houden. Door dit klantcontact te ervaren, heb ik er voor mijn idee echt uit gehaald wat erin zat. Een volgende keer zou ik wellicht nog meer klanten individueel willen spreken. Dan word ik mogelijk nog meer uit mijn comfort zone gebracht maar hier leer ik wel het meest van.

Meer weten?