1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Laura HBPB

Studentverhaal Laura

Laura is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business en heeft maar één doel: een eigen bedrijf beginnen in de hippische sector.

Daardoor heeft ze gekozen om deze opleiding te doen. ‘’Dit is precies mijn interessegebied’’.

Ik wil mijn eigen bedrijf beginnen!

Laura’s HAS ervaring

Laura vind het prettig om bij de HAS in Venlo te studeren, omdat het een kleinschalige school is en daardoor snel en persoonlijk contact heeft met medestudenten én docenten. Daarnaast is de opleiding heel praktijkgericht. ‘’Hierdoor doe je veel opdrachten voor bedrijven, ga je op bedrijfsbezoek en krijgen we veel gastlessen, dit maakt alles veel leuker’’.

Persoonlijke ontwikkeling

Laura is supertrots op haar persoonlijke ontwikkeling die ze is ondergaan de afgelopen twee jaar. ‘’Ik durf nu veel meer en ben zekerder geworden’’. Presenteren vond ze bijvoorbeeld heel spannend en niet leuk om te doen. Maar nu twee jaar verder vind ze het niet meer erg, ze vind het zelfs leuk en kan ervan genieten.

Stages bij de HAS

Laura heeft nu twee stages gelopen. De eerste was bij Teurlings de Mulder, een dierenspeciaalzaak. Laura vond dit een erg leuke stage. Naast de zaken die ze moest uitvoeren voor school heeft nog extra taken opgepakt. ‘’Ik heb tijdens mijn stage echt geleerd om meer vragen te stellen, eerst was ik daar nog wat terughoudend in’’.

Laura’s tweede stage was bij Florian Horsefood, een jong paardenvoer bedrijf. ‘’Hier heb ik mogen helpen om alles voor te bereiden om het GMP+ keurmerk te behalen en dit was zeker nog uitdagend’’.  Gelukkig heeft ze vanuit school een goede begeleiding gekregen waardoor ze haar stage goed heeft afgerond.