1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Jordy

Studentverhaal Jordy

Jordy is student Bedrijfskunde en agribusiness bij HAS green academy.

Thuis heeft Jordy een varkensbedrijf en met oog op de toekomst (een eventuele overname) leek het hem belangrijk om een opleiding en school te kiezen die ook agrarisch gericht is, zodat je hier dieper op ingaat.

Wat ik nooit zal vergeten? Mijn propedeuse-uitreiking!

Praktijkgerichte hogeschool

‘’Ik heb voor de HAS gekozen omdat deze school praktijkgericht is, veel opdrachten doet voor bedrijven én bij bedrijven op bezoek gaat’’. In het eerste jaar heeft Jordy heel veel verschillende bedrijven bezocht. Hij vertelt dat iedere periode had een ander onderwerp zoals bijvoorbeeld varkens, melkvee en akkerbouw. Per sector bezocht je dan 1 of 2 bedrijven.

Tijdens zijn studie heeft Jordy geleerd om in groepen te werken. Iets wat hij in eerste instantie lastig vond, maar doordat je vaak samen moet werken leer je hier mee om te gaan. Hetzelfde geld voor het bellen naar bedrijven, hiervoor moet je even een drempel over en naarmate je dit vaker moet doen voor bijvoorbeeld stages, ga je dit eenvoudiger vinden.

Juich-moment

‘’Toen ik mijn Propedeuse behaalde was ik enorm blij’’! Dit moment zal Jordy daarom ook niet vergeten. Het was namelijk nog spannend of hij het in één jaar ging halen, maar na super hard werken is het hem gelukt.