1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Gerine

Studentverhaal Gerine

Hoi, ik ben Gerine van Beek, 20 jaar oud en ik zit op dit moment in mijn 3e jaar van de studie Veehouderij. Ik heb gekozen voor deze opleiding omdat ik altijd al iets met dieren had. Thuis hadden we geen boerenbedrijf, daardoor ben ik al jong gaan werken op een geitenbedrijf. Toen dat erg goed beviel heb ik er uiteindelijk voor gekozen om veehouderij te gaan studeren. Ik vind het heel gezellig op de HAS, er is altijd wel tijd voor een praatje met studenten of docenten van de opleiding!

Ik vond de buitenlandse stage echt heel spannend. Toch ben ik blij dat ik die stap genomen heb!

Wat heb je tot nu toe bereikt met je studie?

Samen werken met mensen die een heel ander karakter hebben dan ikzelf. Tijdens de opleiding begin je aan het einde van je eerste schooljaar met groepsprojecten. Ik ben een erg gedreven persoon, en tijdens deze groepsopdrachten heb ik geleerd om meer te luisteren naar elkaar, geduld te hebben maar vooral ook om iedereen zijn eigen ding te laten doen.

Wat is tot nu toe een echt hoogtepunt geweest?

Het hoogtepunt was de buitenlandreis naar Denemarken in het tweede jaar. Dat was onwijs gezellig om met je medestudenten een week lang bedrijven te bezoeken en een ander land te zien. Daarnaast is mijn recente buitenlandstage ook een onwijs mooie ervaring geweest.

Buitenlandse stage? Vertel ons meer!

Ik vond het toch wel spannend om een buitenlandse stage te gaan doen aan de andere kant van de wereld. Een andere veesoort, ver van huis, alleen en een andere taal. Toch heb ik die stap genomen.

Ik heb stage gelopen in Nieuw-Zeeland op een melkvee- en vleesveebedrijf. Daar werkte ik een groot deel van de week mee. In het begin was het kalverenseizoen, daarna hielp ik mee met melken en bijspringen met wat nodig was. Tijdens je stage heb je ook een stage opdracht waar je aan werkt, mijn opdracht was: ‘How to get cows to BCS 5 before calving?’. Dit onderzoek heb ik helemaal in het Engels geschreven. De hele ervaring in Nieuw-Zeeland was een onwijs gaaf. Niet alleen omdat het veehouderijsysteem anders is, maar ook de cultuur. Ik heb daar echt leren relativeren en ontspannener in het leven te staan.