1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Studentverhaal Brent

Studentverhaal Brent

Brent is student Hippische Bedrijfskunde en Pet Business. Vanaf het begin was het al duidelijk welke richting hij in wilde, maar hij vond het nog lastig welk beroep hij later wilde gaan doen.

Daarom heeft hij voor een brede opleiding bij de HAS gekozen.

Met echte bedrijven werken, dat vind ik gaaf!

Samenwerken met échte bedrijven

‘’Het leukste vind ik dat we veel contact hebben en samenwerken met het bedrijfsleven’’. Ik ben graag praktijkgericht bezig en dat komt in deze studie echt naar voren.

Studietrip

‘’Het hoogtepunt tijdens mijn studie was de trip naar Polen met de hele klas’’. Hierbij kwamen de studenten te zien hoe bedrijven gerund worden en problemen opgelost worden in een andere cultuur. Dit heeft Brent geholpen om ook internationaal de markt te bestuderen.

Van mbo naar hbo

Brent is doorgestroomd van het mbo naar het hbo. Hij vertelt dat de opleiding voor hem daardoor goed afgaat, omdat hij daardoor alles al een keer mee had gemaakt. Ook met stages merkte hij dit. ‘’In het eerste jaar hebben we verschillende stages gehad waar we voornamelijk meeliepen in het bedrijf. Daarnaast hebben we bij de ketenstage een beroepsopdracht moeten maken’’. De uitdaging volgens Brent was wel dat er al veel zelfstandigheid gevraagd werd om de opdracht te kunnen voldoen. Bij het mbo was dit wel anders.