1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Stageverhaal Marlou

Stageverhaal Marlou

Hi, ik ben Marlou Jacobs en ik zit op dit moment in mijn 3de jaar van de studie Bedrijfskunde en agribusiness. Ik heb tijdens mijn opleiding al meerdere stages gelopen, en één daarvan was bij Delphy in Egypte. Daar maakte ik deel uit van team noord-west Afrika.

Delphy is een gerenommeerd en onafhankelijk advies- en onderzoeksbureau in de agrarische sector. In noord- en west-Afrika bieden zij op maat gemaakte trainingen aan, gericht op klimaat adaptieve landbouw en zouttolerante gewassen en productietechnieken om de werkgelegenheid in de landbouwsector te versterken en lokale voedselzekerheid te verbeteren.

Ik ben trots op mijn vermogen om me aan te passen aan de cultuur en op het feit dat ik voor langere tijd alleen heb gewoond en gewerkt in een totaal ander land.

Hoe is het om stage te lopen in een totaal ander land?

Tijdens mijn opdrachtstage in Egypte heb ik meegewerkt aan het opstellen van een draaiboek voor een netwerkevenement. Dit was nogal uitdagend vanwege de culturele verschillen tussen beide landen. Het werken was bij dit bedrijf anders dan ik gewend ben in Nederland doordat de werknemers erg indirect in communicatie waren. Mijn Egyptische collega’s waren bijvoorbeeld minder strikt in het op tijd zijn voor een afspraak. Ook vond ik zelf de ‘indirectheid’ erg lastig om mee om te gaan. Hierdoor heb ik veel geleerd om mij aan te passen aan de cultuur en het werken in een totaal andere omgeving. Ik ben trots op mijn vermogen om me aan te passen aan de cultuur en op het feit dat ik voor langere tijd alleen heb gewoond en gewerkt in een totaal ander land.

Ik heb verschillende mensen ontmoet, waaronder een internationale familie waarbij ik woonde, drie Duitse meiden die in Egypte studeerden en mijn Egyptische en Nederlandse collega's. Naast mijn opdracht heb ik ook veel meegewerkt aan projecten en veel met collega's gepraat over cultuurverschillen. Bovendien heb ik elk weekend het land kunnen verkennen en heb ik hele mooie dingen mogen zien en doen.

Begin op tijd met het zoeken naar een buitenland stage!

Weet je nu al wat je na je studie wilt gaan doen?

Hoewel Delphy een interessant en mooi bedrijf is, weet ik dat ik zelf niet bij een adviesbureau wil werken. Dit omdat ik liever bezig ben met een tastbaar product. Hoewel ik me thuis voel in de praktijk en van afwisseling hou, voelde ik me niet helemaal op mijn gemak in Egypte omdat het land niet helemaal bij me past. Ik weet nog niet wat mijn droombaan is, maar ik wil mijn studie afmaken en kijken hoe mijn andere stages verlopen en waar mijn interesses liggen. Wat zou ik anders doen bij het zoeken naar mijn volgende stage? Bij volgende stage gesprekken zal ik verder doorvragen naar de inhoud van de opdracht en ervoor zorgen dat alles ruim van tevoren geregeld is.

Heb je tips voor studenten die nog een stage moeten doen?

Zeker! Bij het zoeken naar mijn buitenland stage was ik zelf aan de late kant en het was heel lang onduidelijk wat mijn accommodatie in Egypte ging worden en wanneer ik zou vliegen. Dit zorgde bij mij voor veel onrust. Wil jij ook op buitenland stage? Dan is mijn tip om echt op tijd te beginnen met zoeken naar een buitenlandse stage want het kost veel tijd om alles goed te regelen!

Benieuwd naar de studie?