1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Docentverhaal Tom Brink

Docentverhaal Tom

Hoi, ik ben Tom Brink. Ik werk inmiddels al 6 jaar op de HAS voor de opleiding Toegepaste Biologie, waar ik voornamelijk plantgerelateerde projecten begeleid en hoorcolleges geef. In 2012 kwam ik op de HAS waar ik Toegepaste Biologie heb gestudeerd. Daarna ben ik Plantenwetenschappen gaan studeren in Wageningen en vervolgens ben ik teruggekomen op de HAS als docent. Hier ben ik na 6 jaar nog steeds blij mee.

Onze projecten

Ik vind het leukste om te werken met projecten, omdat je daarin inhoudelijk diepgang kunt bereiken in nauwe samenwerking met studenten. Ik vind lesgeven ook wel leuk om te doen, maar je merkt toch dat je daarmee de specifieke problemen niet kunt behandelen en heel vaak niet tot de kern komt van inhoudelijke problematiek. De praktijk kunnen we op de HAS eenvoudig nabootsen, we hebben namelijk een eigen KAS, waarin we onderzoeksprojecten uitvoeren.

Wat hierin heel fijn is, is dat we een eigen KAS hebben waarin we onderzoeksprojecten kunnen uitvoeren. In de KAS werken specialisten die helpen tijdens projecten, ze leren studenten om creatieve oplossingen te bedenken voor problemen die in de praktijk ontstaan.

Waar ben ik trots op?

Ik ben het meest trots op het zien van studenten die afstuderen en zich ontwikkelen tot volwaardige professionals in het werkveld. Het is bijzonder om de studenten te zien staan en te beseffen hoe ver ze zijn gekomen. Ik vind het erg leuk om oud-studenten weer terug te zien komen naar de HAS, bijvoorbeeld als opdrachtgevers voor de projecten. Het zien van hun loopbaanontwikkeling en de bereidheid om samen nieuwe projecten aan te gaan is een van de leukste momenten van mijn werk.

Ik vind het erg leuk om oud-studenten weer terug te zien komen naar de HAS, bijvoorbeeld als opdrachtgevers voor de projecten

Tips voor toekomstige studenten

Ik kan me voorstellen dat het heel moeilijk is om als toekomstige student een keuze te maken. Ik vond het zelf ook erg lastig om destijds vanaf de havo een studiekeuze te maken. Ik zou zeggen, denk goed na over wat bij jou past en bovenal wat je leuk vindt. Dat is eigenlijk het belangrijkste advies wat ik je kan geven. Bedenk ook dat tegenwoordig je studiekeuze niet meer bepalend is voor de rest van je leven, want je zou na het afstuderen best een andere keuze kunnen maken.