1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Docentverhaal Stef Noort

Docentverhaal Stef

Hoi, ik ben Stef Noort, 36 jaar en nu bijna 2 jaar werkzaam op de HAS green academy. Met veel plezier begeleid ik de studenten van de opleiding Bedrijfskunde en foodbusiness.

Kwaliteitsmanager

Na 14 jaar te hebben gewerkt in de voedingsmiddelenindustrie wilde ik wat meer betekenis geven aan mijn werk. Op de HAS ben ik daarvoor op het juiste adres. Ik kan zowel ervaringen over mijn commerciële carrière als theoretische informatie delen met de studenten. Mijn partner werkt daarnaast nog steeds in de branche waardoor ik thuis altijd weer de theorie kan spiegelen aan de praktijk.

Nadat ik zelf de opleiding voedingsmiddelentechnologie op de HAS gevolgd had, ben ik aan de slag gegaan bij verschillende bedrijven als kwaliteitsmanager. Hierbij werd ik dagelijks geconfronteerd met problemen in de productiebedrijven met betrekking tot productveiligheid. Als kwaliteitsmanager was ik dus verantwoordelijk voor zowel de productkwaliteit als -veiligheid. Elke kleine verandering in het productieproces kan direct invloed hebben op de kwaliteit en/of veiligheid. Geen dag was hetzelfde. Ik deed altijd alles eraan om de consumenten het beste en veiligste product te laten consumeren.

Theorie én praktijk

Het allerleukste aan mijn huidige baan vind ik het koppelen van de theorie aan de praktijk. Met name het begeleiden van studenten tijdens de stages, projecten en afstuderen vind ik zeer leuk omdat ik hier de kennis van de studenten kan activeren door de juiste vragen te stellen. Zo heb ik verschillende stages al mogen begeleiden, bijvoorbeeld bij een winegum producent waar we bezig waren met het verbeteren van het productieproces. Een ander leuk voorbeeld was een stage waar de student een opdracht had om binnen een toetjesfabrikant de bestelmomenten van de klanten te optimaliseren.

Ik ben trots op het feit dat de studenten mijn verhalen over de praktijk kunnen waarderen. Door de theorie aan de praktijk te koppelen zie ik dat de studenten geactiveerd worden en zodoende ook geïnteresseerd raken in het onderwerp.

Ik ken de HAS nog van mijn eigen studententijd en heb er altijd een positief gevoel bij gehad

Eenmaal een HAS'er...

Op de HAS hangt een hele fijne informele werksfeer. Als docent sta je dicht bij de student, door bijvoorbeeld het 4 jaar lang coachen van een student, maar ook tijdens projecten en stages. Onder de collegae is er altijd ruimte voor een dolletje, en als het moet dan kan er ook heel duidelijk gecommuniceerd worden.  

Na 14 jaar in de commerciële sector te hebben gewerkt, wilde ik meer zingeving. Mensen helpen. Ik ken de HAS nog van mijn eigen studententijd en heb er altijd een positief gevoel bij gehad. Er wordt ook wel eens gezegd, eenmaal een HAS'er altijd een HAS'er. Ook naast de studie heb ik het erg naar mijn zin gehad bij de studentenvereniging Gremio Unio, waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt.

Tips voor studenten

Bij de HAS ben op de juiste plek als je zoekt naar een persoonlijke opleiding waarbij constant de theorie wordt gekoppeld aan de praktijk. Zo voeren de studenten bijvoorbeeld verschillende projecten bij echte bedrijven, waarbij de studenten van alles leren, maar ook het bedrijf een bruikbaar document ontvangt waar ze daadwerkelijk iets mee kunnen.

Naast het politiek correcte antwoord zou ik graag willen meegeven aan de toekomstige studenten, ga op kamers en geniet van je studententijd, deze tijd krijg je nooit meer terug!