1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Nigel aan het woord

Afgestudeerde Nigel aan het woord

Nigel studeerde Management van de Leefomgeving aan HAS green academy en werkt nu als Toezichthouder Bouw en Woningtoezicht bij de gemeente Hilvarenbeek.

Hoe kijk je terug op je studie?

Ik kijk zeer positief terug op mijn studie. Uiteraard heb ik veel geleerd over de leefomgeving en duurzaamheid. Maar communiceren, professioneel handelen en je sterke punten ontdekken en inzetten zijn zaken waar ik het meeste aan heb in mijn huidige functie.

Wat voor werk doe je nu?

Ik ben werkzaam bij de gemeente Hilvarenbeek als Toezichthouder Bouw en Woningtoezicht. Dit doe ik via een traineeship waaraan zes gemeenten zijn aangesloten. Tijdens het traineeship worden trainees opgeleid tot toezichthouder of vergunningverlener, terwijl er tegelijkertijd ook werkervaring opgedaan wordt. In Hilvarenbeek werk ik samen met twee andere toezichthouders.

Hoe ziet jouw huidige functie eruit? Wat zijn je taken?

Als toezichthouder controleer ik of men bouwwerken bouwt volgens de verleende omgevingsvergunning. Deze controles voer ik op verschillende momenten in het bouwproces uit. Zo controleer ik onder andere of men de juiste wapening toepast in een fundering of vloer, voordat er beton gestort wordt. Met een eindcontrole van een bouwwerk wordt er gecontroleerd of een bouwwerk veilig is gebouwd voordat het bouwwerk in gebruik genomen wordt. Verder houd ik mij ook bezig met bouw-gerelateerde klachten en meldingen van inwoners van de gemeente.

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leukste aan het werk is de afwisseling, ik ben elke dag met iets anders bezig. Daarnaast ben ik ook veel buiten en kom ik op plekken waar niet veel mensen komen (zoals achter de schermen bij een festival of de Beekse Bergen).

Ook het behandelen van klachten/melding van buurtbewoners vind ik uitdagend om te doen. De uitkomst ligt vaak niet vooraf vast en is het vaak een ‘zoektocht’ om het probleem op te lossen, in tegenstelling tot een controle van een bouwwerk waar je een vergunningstekening hebt waaraan voldaan dient te worden.