1. Home
  2. Meer HAS
  3. Reviews
  4. Afgestudeerde Jeroen aan het woord

Afgestudeerde Jeroen aan het woord

Jeroen studeerde Milieukunde bij HAS green academy en is tegenwoordig accountmanager Bodemgezondheid.

Wat is je het meeste bijgebleven van je studie aan HAS green academy?

Dat theorie en praktijk veel van elkaar verschillen. Maar dat het wel heel belangrijk is om die aan elkaar te blijven koppelen. De praktijklessen in de milieuhal en de onderzoeken heb ik dan ook als heel waardevol ervaren.

 

Wat voor werk doe je nu?

Ik ben accountmanager bij Van Iersel Compost. Wij leveren compostproducten aan bedrijven en particulieren. Onze producten zorgen voor een gezonde bodem. Je hebt dan minder kunstmest en chemie nodig. Ik adviseer klanten over het gebruik van compostproducten. Elke bodem is namelijk anders. En dus heeft elke bodem ook ander compost nodig. Om tot zo’n advies op maat te komen, maken wij bodemanalyses. Ook daar ben ik bij betrokken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Die is elke dag anders. Ik werk analyses uit, stel adviezen op, bezoek klanten en sta regelmatig ook op een beurs. In ons bedrijf zit veel kennis van de bodem. Wij delen die kennis zo veel mogelijk, omdat wij het belangrijk vinden dat we een zo gezond mogelijke bodem krijgen. Daarom geef ik ook regelmatig presentaties.

Wat is jouw advies voor aankomende studenten?

Sla alles in een laatje in je hoofd op. De opleiding Milieukunde is heel breed. Zo breed dat ik wel eens van een onderdeel dacht: wat moet ik hier nu mee? Later bleek dat onderdeel dan toch van pas te komen.

Meer weten?